<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9044502895162135586\x26blogName\x3dThe+FaramOn\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/\x26vt\x3d-1956423972304448466', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Faramon! ♥

Wednesday, June 30, 2010 ♥
budak jakon batak lagi ♥ 2:04 AM


helo melo salamm~!!
wah wah. blink blink. dub dab. haha. hari ni aku bangga. bangga++++ haha. ish jgn blagak. tp aku bangga utk diri aku la! haha. today ade kokorikulum kan kan. mase terakhir tuu BI. Pn norsila pakai uniform pengakap. lawa beb. segar bugar aku dlm kelas BI. kalau tak lesu jeee. haha.

okeh teacher masuk dgn senyum nya. haha. mood oke lah ni. cantek. pastu teacher amek 1 buku, igt nk bg kerja yang baaaanyak sbb buku nye agk tebal. wakaka. then teacher kate.. teacher kate.. teacher kate.. teacher kate ape hahh????? adeh. alaa example la. teacher sbnrnye nk bg buku tuu kt pelajar paling tggi dlm subjek BI. aku dgr teacher kate Penilaian 1. smue tuduh aku,aku,aku. aku pon rlex je la sbb aku ta igt laa PK1 aku berape. then dgn senyum nye teacher pon panggil name aku.

wah wahhh. dgn bangge, senyum, sengih kambing aku tu aku bangun dan pergi depan. wakaka. tak sangke aku plakkk. then teacher serah kan buku tu kat akuu.. haha. agak tebal lah jugakk buku tuu. dah pulakk balik tuu aku kene bawak buku tebal tebal. datang skola 2 buku tebal aku dah pegang, math dgn agame. tmbah lagi hadiah ni pulakk. haihhh. tak peee. ilmu! haha.


ekcelli, aku nk crite pasal bnde ni je. wakakaka. bese la. kat title aku tuu pon da terang terang mention budak jakon. ape daa. haha. umpama kera dapat bunga. kan. ye ke. ntah la. ala. dpt paling highest pon brape je. still C. bukannye A++ ke, A- ke,B+ ke. whteva la. ngee. tetap bangge. tenqiu to pn norsila dan panitia bahasa inggeris. ngeh ngeh.


dub dab by MonMOn

Sunday, June 27, 2010 ♥
contest mate menawan ♥ 11:24 PM


sekali lagi ye.
aku post kan contest ni. ta de keje mentang2 tak skolah. wakaka. herm. kak ikin yang promot kt aku kot.heheh. masok je laaaa. mencubaaa~


cik penganjur kata,
nama contest ni contest mata menawan
syarat-syarat penyertaan :)
1. wajib menjadi follower blogfatencumyl.blogspot.com
2. pastikan gambar anda seorang sahaja (kalau ada gambar orang lain tak bole)
3. pastikan 1 gambar je taw..
4. pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan)
5. letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :)
6. sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati.
7.contest ini berakhir pada 31 julai 2010.
8. selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan ni.serta link referral anda :)
hadiah
pemenang mata menawan: * akan dapat 1 pasang contactlens made in korea yang tahan 1 tahun dan pemenang akan decide sendiri nak contactlens warna apa..(fatin akan contact dgn pemenang kalau dia ada rabun fatin akan bagi dia contactlens yg ada power)
*akan dapat hadiah misteri yang boleh mencantikkan mata.
referral terbanyak: akan dapat hadiah misteri dari fatin.(hadiah yang boleh mencantikkan mata)

ni hah gmba aku. no lens yeww. just edit jeer



mahukan! ♥ 9:47 PM


salam~
oh kesian aku tawuu. baru lepas balik klinik. dahi aku kne belahh! uwaa! haha. ade kebisulan sikit kt dahi aku ni. so doktor suggest kne tebuk sikit bg darah kotor nye kluar. ngeh ngeh. bukan tak biasa. da byk kali berlaku kat aku. wakakakaka

tengok! jahanam dahh muke aku. sempat lg amek gmba. sebagai kenangan. ngeee~ burok. da brpe hari ekk aku tak cuci muka? disebab kan bisul tuu la! mule mule i thought just a pimples. tp takkan pimples makin besaa and makin sakit? sah bisul. thats why laa hari ni aku tak pergi skola. hari jumaat tu aku da melalak kesakitan. tambahan plakk kene kacau dgn dorg. cakap ade jerawat! ie. FYI yeww. bisul faham.
habis laa muke aku. cm mane nk berdepan dgn customer sabtu nihh. haish. eh. da melarat plakk aku nih. da run away dari tajuk.

okeh ekcelli, bukan tu yang aku nk crite. alang alang tak skola hari ni kan. bosan pulak tu. ta de keje aku check out laa fb bro aku ni. die tgh online. ade la mber die promote wordrobe


so aku bukak la. cm intresting je. then bukak sne, bukak sini. lawa lawa gak baju nye. then ade blouse labuh. perghhh. lawa siod.
ni ade laa yang cilok cilok sikit. ngeh ngeh, maaf ye. nk tolong promote ni. hehe.
RM60
Yellow
Material: Cotton
Free Size Chest:80-84CM Skirt Length:112CM

untuk yang ni,
harganya RM65
GREEN
Material: Cotton
Free Size Chest:80-84CM Skirt Length:127CM
untuk yang ni,
harganya RM60 (tak larat aku nak beli)
Red
Material: Cotton
Free Size Chest:80-84CM Skirt Length:111CM
i prefer blouse labuh ni yang suka!

smua nye cotton! aku da laa gila cotton! siod.


okeh yang ni pulakk kasut. smue nya dalam wordrobe tuu jugakk.

RM55
Product Description

* Open toe with sling back design
* Lace-up design and high chunky heel
Available Style & Size
* Gray
* Beige
* Pink
* Heel Height: 9 CM
* Size: 36-40
How to choose the correct size below: Inside Length = Your feet's length + about 0.5CM.
Size 36 37 38 39 40
Inside Length (CM) 23.5 24 24.5 25.5 26
Inside Width (CM) 8 8 8 8.5 8.5


huihhh kasut tuuuu. suka suka!
okeh yang ni bukan dalam wordrobe. aku jumpa kt ALDO shoes. dalam fb gak. aku nak kasut ni. taapiii... terlalu tinggi utk aku laaa. kang jalan gedebukk pulak karang. kan da malu. thats why laa aku tak suka high heel yang terlalu high. haha. kalau tapak stabil mcm ni bole laa..

wokeh. yang aku dpt dari Lollita shoes shop. kat fb jugakk.
sumpah cantekk weyhhhh!

oh aku nak yang ni. bole takk ma?
yang ni jugakk
yang ni jugakk

yang ni jugakk

and lastly, yang pon aku nak jugakk.
wakaka. smue aku nak.
herm, agak agak bole takk aku dpt smue tuu for my birthday 6/7 ni? haha (nak mahal jeee. -_- cekik darah btol) wakaka.-___- ta de laa. asalkan ade klon klon kasut ni suda laa. harge tuu aku tak brpe kesah sangat. bole tak utk birthday aku? nak pakai time raye nnt. haha. bia raye tahun ni aku nak gempak sikit. puas hati aku bila jwb PMR.(apa kaitan kasut ni dgn PMR?)

ape ape pon, aku nak jugakk. dan mengharap!


Labels:


kawat kawat kawat ♥ 12:32 AM


salamm~
helo manusia. aku tgh blink blink excited plus plus plus plus ni. ngahh ngahh. oh latihan kenaikan pangkat tuu da slesai. kot. hem. susa gakk ehh. kene lari 8 pusingan ulang ulang. waaaa. hari sabtu hari tuu cume ade kak pipah and kak fadlinn jeaaa. yg dtg cume bebudak kecik KRS yg nakal tuh. hahaha. ktorg la tu. juz yg ade aku, ummi, bella, and wawa je. tak silap aku ramai yg tulis name. aih maklum lah ckgu bagi pengumuman satu skolah. wakakaka. yang dtg 4 org jee???
senang kerja kak pipah. okeh. mule mule ujian lisan. kne jawab 60 soklan. perghhh. susa beb. first time nih. pasal tali tali laa, care nk ikat bnde tuu la, pasal kompas smue tuu. huih. harap lulus. nak lah jugak try try jd pegawai waran keee. wakakakakaka. sarjan pon tak lepas lagi. berangan je Mon ni. yelah, aku kan tak sepandai anda anda anda dan anda smue. ngeh ngeh. igt tuu igt. utk jangke mase yg pendek.
aku rindu dgn kawat. bila dtg hari sabtu hari tu en, aku dtg je msti igt macam2. terigt laa pasal kak pipah, kak aina, and senior senior aku smue tuu. rndu gilaa kt dorg. setiap kali kawat hari sabtu msti aku bawak kamera Lumix tu. sbb dorg model aku. ngeh ngeh. berapa byk kali aku nk cerita hahh? excited plus rindu plus plus plus. wakakaka. kalau laa aku ade DSLR kan. hemmm. jgn kate org jadi model aku. pokok, rumput, haiwan binatang smue tu jd model aku, yeh yehh.

ekcelli ade baaaanyak lagi. ni suku drpd folder folder yg aku amek. tak sampai suku pon.

hem pasal kawat (again) hari hari aku tgk video kawat. mmg menyirap je bila dgr ktorg dikhianat! ssobb sob ssob. menangis tak henti aku. ta pe ta pee. tahun depan masih ada. di mate ktorg, dah cukup cantek molek dah kawat ktorg tu. tambahan lagi time tabik. kak pipah aja ktorg tabik springgg. wakaka. di mate hakim tak tawuu lah. hakim tuu buta or what i duno lah. best sgt sgt. aku tak pernah rase se best tahun ni! wakakaka. thanks to my senior. i lovee you!

hem. bila laa agk nye aku nk tayang kan video video kawat 14/4/2010 tuu ekk. da brpe lame aku try masokkan lame btol upload nye. grrrr menyirapp aku. berkurun aku try masokkan. tak jugakk. cm mane ekk. herm. sick of it. asek entry cerita pasal kawat jea. video nye ta de. kan kan haiyoo.



ketakkteketukk by MOn

Labels:


Wednesday, June 23, 2010 ♥
semangat! semangat! ♥ 11:57 PM


ohoh. salam~
em. Mon da dpt result. agak membangga kan. wakakaka. sadly aku gagal 3 subjek. teruk kan. agama, math and sains. perghh. sakit jiwa raga ku ini. sejarah nyaris nyaris. tp cikgu aku baik hati+++ dia bagi aku lulus. 40 pon jadi lah. tenqiu ckguuu! teruk gile lah aku. sempat kee aku nk past smue subjek ni??? ade 100 hari lagi. tadi dpt kertas geo. perghh. aku da berangan angan aku gagal. skalii.... markah paling tggi dalam kelas. 67% wakaka. tak byk pon kan. ckgu kate lagi sipi sipi je dpt B. ngehh. terkejot gak aku. ckgu salah tanda kaaah??? bangga+ kembang+++ tak terkata aku. hadoii.
makin nk dkat exm makin byk function. kawen sane, kawen sini. haa! mggu ni aku g latihan kenaikan pangkat. waaa..~ ngeh ngeh. ta yah blagak weh. bkn nye g jaoh jaoh pon. kt skola jee! wakaka. excited siod. da lame aku tggu. sejak habis kawad. bulan berapa tuu? bulan 4!! ha. lame tuh.

ohohh. rndu gilaa formasi ni. ACTION KAMEN! ye kea? ntah lah. haha. oh peliss lah cpt 2011. tak sabar nk balas dendam.

lepas tu lepas tu lepas tu. next week aku pergi lawatan ke Petro sains. waaaahhh! jadi budak jakon kejap yea. ngeh ngeh. berzaman aku tak pergi tmpt tu. last pergi darjah 5. lame lame. excited excited! ummi kate, bole cuci mate kn kan. wuuuut. paling aku sukaa. ngeee~ rase mcm bzy gilaa jee. ntah bole kee tidak aku bhgi kn mase nii. ishhh. tension.

lepas tu lepas tu besok nye (3/7) skola aku ada hari kantin. op coz aku ade jual jual. jemput yeaaaa. nk promote ni. hehehhh. dan sbb hari kantin ni laaa kelas aku jadi huru hara. mmg da huru hara pon. tp bertambah ribut, taufan, sgale bencana ada! smpi gadoh gadoh. wah wah. dasat.haha. nk berniaga punye pasal. first time katekan. aku da berangan nk buad ala ala cokelat factory. tak pon big apple. haaaaa~ berangan je lebih. kelam kabut jadi nye kot. sbb jumaat tuu g lawatan, bsok nye hari kantin. dgr crite plakk koperal aku ckp, sape yg g naik pgkat tuu ta dpt g hari kantin. perghhhh. luka hati ku. sedih sedih.

the conclusion is, i must study hard. eh, no! study smart. study hard hard become crazy mybe. ngeh ngeh. no worry. my friends always in my brain. they make crazy all the time. bab bab hari kantin, latihan kenaikan pangkat, and petro sains tu, no komen. perh. which one can i go and go with a smile face???
A LU VIU M




dubdab by MonMOn

Labels:


Monday, June 21, 2010 ♥
ohhh result! ♥ 11:40 PM



salam.
perh. dalam mood sakit jiwa + + + niii!! haish. mggu ni sah sah laa ktorg dpt result midle year hari tu en. smlm da start dpt kertas BI je. alhamdulillah lulus, paling tggi dlm kelas. 66%. ala ta yah nk bangge. tetap C. haha mmg blush blush ahh paling tggi dlm kelas. waaaa..

em hari ni, dpt lagi. smue nye menyakit kan hati. amek kau! haha. punye laa aku berangan angan smpi kt awan dania math aku dpt B. hhh! jgn harap. jgn kate dpt B,C, D pon aku ta dpt! ieeeee. siot gile. aku rase math kali ni laa yg paling aku fokus+ yakin betul+ percaye pd diri+ lega!! skali dpt result. perghhhh. cemerlang! wakakakakaa.

kalau pasal math en, aku mmg happy selepas jwb sbb dpt jawab dgn bangga nyaa! dah berangan da aku lulus+dpt result B!! haihhh,. penad aku piker ni!


punyee la stresss bengkak bengkak mate aku study semalaman. bergunung gunung buku aku bace. jaoh aku pergi mencarik buku rujukan!tapi result nyeee. hadeh.
rase cam nk tembak kepala pon ade nih.erghhhh.
geng aku pn smue same jee. wakakaka. kate sekepale.haha! tapi dorg tuu kalau usaha bab pelajaran nii terkejot gak aku mmg dorg usaha habes!! smue kate nk nangis. jgn. ateyn nabila kate, gagal kene senyum, lulus kene sedih. wakakaka.
you see this! ni klon aku laa nih. haha. lepas jwb jee buad hobi ni. smue org cm tuu. mmg btol ckp ckgu. bila ckgu nk amek kertas je. haaa bertepek bunga bunga kt atas kertas! hamek kau! lebih byk masa tido dr mase jwb. lagi lagi kalau jwb sejarah. perghhh. BED time Story aku.


dulu, ckgu aku darjah 6 cakap, kalau nk igt nota nota, blend je nota tuu dlm blender buad ice blended. wakakaka. idea gila.
*



*



*



*



*



*



*


ape ape pon. aku tetap nk bende alah ni!! tetap nak jugakkk! tapi kalau dah result begitu ghupe nya, boleh kee aku dapat? walawehhhhh!!



ketakketuk by MON MON

Labels:


Saturday, June 19, 2010 ♥
birthday kak pipah+ photoshoot ♥ 10:31 PM


helo melo and salam~
eyhh eyh. da skola ekkk. waaa masih dalam mimpi lagi laa masing masing kt skola td. ade yg semangat bola! datang datang je " weh aku ta dapat tgk Brazil laa!!" erhhh. kecoh you know. pagi pagi buta aku makan epal kt dalam bas. ngeeee~ nk bagi semangat sikit! excited ni nk g skola ni! lame tak jumpe geng ni! ahaha.
ngeh lupe nk story mory pasal hari sabtu tuhh. aku borink borink. then pkul 3 pergi rumah kak pipah sbb birthday dia. oh so then aku g dgn father kak aina. smpi sane kak pipah dah tggu. waaaa.. haha. oh then ade geng geng kak pipah. tak ngam sgt la. kak aina bwk adek er. feena.
comel bhai. and bole tahan tak duduk diam. haha.

and as usual, ktorg tak sah kalau ta de photoshoot. after eat eat ktorg gmbashoot. wakakaka.
this is aina afreena. time ni baru baru dtg. so belum jd besfriend lagi. haha
owh this is.. ape heh. oh kek! haha. suda senget gmba nye.
oh jgn hairan. mereka mmg begini. yg kiri anda tuu kak aina yg aku mention mention tuu. yg kanan anda kak iqa. die mmg pemalu kot.

ni gule gule bintang yg kak pipah bagi~!! wah wah. kak aina suke bintang.
hahaha. candid. padan muke kau makan sorg sorg. dtg lambat lagi.
haha. ksian feena. aku amek gmba die tgh mkn bintang tuhh.
waka waka. abg capik! rndu abg capik! rndu aja formasi kan kan.
yang ni wonderland feena tawuu! best tmpt ni. wakakakaka.


haaa. tmpt ni aku suka! tmpt tuu cm kt depan area rumah kak pipah. situ ade pokok buloh yg besaaa, and ade sampan. perh. pcaye la. bg aku mmg bes. tmpt tuu bole buad taman tawu!

-you see this! feena pon suka tmpt ni. da main see-saw dahh!

hahahh. minah ni suka pkase feena. ape kau igt budak tuu sufi er!!

uuwwww....~ ni la bebudak jakon pokok buloh. wakakakaa.
camera aku, kak aina jd model. camera kak aina aku jd model kan kan kak aina kan.
1

2

3
4
5

bagi aku explain yeah:
1.kat situ lawa. depan rumah kak pipah ade pokok kelape. haha. -__-
2. org yg same. they say gmba ni lawa...!
3. oh 3 sahabat nih. em. gmbagrapher nye sape entah. saje suka suka. da laa kne ngadap matahari yg terik lagi panas tuh. ta pe la. photoshoot punye pasal. aku sangguP!
4. oh feen da merengek nk balek dahh. haha. so die pon asek ngikut jee kakak eyhh.
5. budak tuu jelez dgn baju blous and beg aku sebenarnye. thats why laa die tarik2.

oh sementare aku gune camera comel lagi kiut miut ni, dorg laa model aku. hahaha. gila laa dorg.
terutamanya tu yang baju hijau dgn baju ungu petak petak. perhhhh kalau 8gb pon tak cukop! asek muke dorg jee!
ta pe ta pe.. kalau aku da dapa camera DSLR tuuu. siap ah korg taa nak bagi korg!!
tacing nihh!

mereka kate. ni geng minah rempit wow!


and so then aku dgn ka aina pon balekkk..
the end.


dubdab by Mon Mon

Labels:




Owner ♥
♥MonmOn

farah Lyana binti mohd Jamil
Farah|monmon|maggiee.

SMK (P) KAPAR student. 16 on sixth july
SPM candidate 2012
yeah! lets study smart starting from now!
addicted to arts plus photography
dance dance ♥
♥ lalalala




jejak anda ♥
♥talk talk here



ShoutMix chat widget



Adores ♥
♥ Loves

super duper parents!
love youu the most
Single Itu Syiok!
Sunggohh tak tipu!
Yearns ♥
♥ what i wish for

- Lose weight!
- pijak MR A.T. smpai lunyai
- DSLR
- fashion update|saye kunO!
- lappy yang nazak
- I Love My Boyf ♥
- Pangkat KRS
- set arts tools
- PENDEK|RENDAH|SHORTY| COMEL
- super friends
- disneyland
- perdagangan & ert
- budak senget
- More and more money

terbang ♥
♥ lepak sini

nuraina yusob
yana
khadyjah fhatyah
irine nadia
zatitarhizi photography
ikka
Archives ♥
♥ cerita semalam

` February 2010 ` March 2010 ` April 2010 ` May 2010 ` June 2010 ` July 2010 ` August 2010 ` September 2010 ` October 2010 ` November 2010 ` December 2010 ` January 2011 ` February 2011 ` March 2011 ` April 2011 ` May 2011 ` June 2011
♥ search sini

monmon ade pesbukk: faramon