<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9044502895162135586\x26blogName\x3dThe+FaramOn\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/\x26vt\x3d-1956423972304448466', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Faramon! ♥

Monday, January 31, 2011 ♥
bernyawa tanpa phone :( ♥ 6:59 AM



oi oi oi oi. haha. *kuang ajo nye ayat.
eyh! hari ni! first time trun padang! *jakon kau! haha. taon lpas kan, kp slalu ckp klau nk kne denda "padang menanti" haha. tp tak prnah kne pon! last last. taon plakk kne! amek kau. sudah laa hujan tak henti2 dr semalam. padang dh tak de rupa padang skolah! mcm bendang sawah padi tahuk. untong laa. taon lpas main dgn matahari. smpai naek arang muka. taon ni main dgn ujan. smpai naek lencun baju!haha. best gak ahh. tiap kali dtg kne denda. ish ish. bdk baru punye pasal yg elit pon kne skali!! ish!!! ape yg penting kerjasama! hehe. pastu pastu kne pamping. *betul ke aku eja? LKL. pamping 10 kali. lompat bintang 50 kali. haha. time kali ke 20 tuu bole tahan lg. ke 22 je da pancett. haha!! gile kau. dr pagi datang datang asek kne denda je.


*


*


*

aha! psal title tuu kan! huwaaaa! bole plakk enset tercicir kt bustop dpan skola tuu! ieee. cuwai btul la! ekcelli cm ni, aku msokkan nset dlm poket tkot2 ayah tetibe call ke msuk dlm beg kang tak dgr. then bile ayah smpai menonong je aku msuk dlm krete. tak cek. smpai umah, dah tido, dah mkn bagai bru prasan enset aku. wahh! haha. mmg kaw kaw laa aku takkan dpt balek nset dgn simkad tu skali. aku tak kesah sgtt dgn nset tuu. nset cikai je pon. *eceyh ckp besaa* tp simkad tuu. ish. mmg laa tak de ape pon dlm simkad tu. duit pon RM0.00 sen. haha. bernasib malang kpd si manusia bertuah itu. haha. aku gune nset tu stakat call, texting. tu je. yg lain lantak kau. tp syg sgt nom tu. dlm tuu byak nom2 kesayangan!
aku tak risau pon nset tuu tercicir bagai. sbb mmg aku nk tuka nset pon! hehe. tp aku tak jamin aku akn dpt yg baru ;( td time dinner ckp dgn mama and ayah. ayah kate after spm baru dpt yg baru. WTH?? 2 tahun lagi sial! makk datokk. aku tak de laa mntak yg mahal2 tuhh. sbb aku tahu aku ni careless!! so demi keselamatan, cikai pon boleyy~
tapi tapi. aku try call call nom tuu tak dpt. setahu aku tak off pon sblum tu. sahh ade org dah kebas! ahaha. amek laaa. tak de duit pon dlm tuu.

skali pndang mcm blackberry kan kan. hhaha! hok iyoo laa aku ade blackberry. mimpi je la!

so make your peaceful~ :)

Sunday, January 30, 2011 ♥
meng-ushaa~ ♥ 7:17 AM


salam salam.
woeee. hari ni hujan tak henti woh! sejak aku celik mata tak nmpak matahari. smpai laa maghrib td gerimis jee! haish. dlm pesbuk smue rungut sbb ujan tak brenti then ta bole klua rumah! haha. padan!
eh td kn aku jln2 laa kt blog kak mimie usha2 laa smpai bwah. ade laa link link die berbaris die situu. nmpak laa 2 3 link tuu PHOTOGRAPHY. so aku klik la. cm intresting je. ade 2 link ber-perkataan PHOTOGRAPHY. first psal wedding outdoors. Ferography photography. bole tahan la. mostly psal wedding punye hal. tak minat tak minat.bukak lagi 1 link ni,zatitarhizi.photography. usha2 gmba die, cantek siod. sumpa cantek. tgk laa bangunan2 nye. cm kenal~ scroll down lagi, eh eh! kenal! kenal! kt klang je! kt bustop klang! haha. adoiyai. cantek jugakk klang neyhhh. haha.
ksO! tomorrow. aku kne kumpul tenage manyak2. kak iema pesan stamina kne kuad! yeh yeh! haha. aku kuat stamina? huh. baru 2 round kt bwh bumbung tuu da pancett. X__X K.O. hah!

lulubyee~

Wednesday, January 26, 2011 ♥
PENGAKUAN :) ♥ 4:29 AM

salam salam.
eh minggu ni! bzy gilaa kOd? bkn bzy sbb shoping raye cina. *wasting time. haha. knon laa. org tgh sengkek mmg berkate begituu. cuba poket tgh penuh. herrrrrrr.. takkan menyempat duduk diam. mOnmOn! kau runawayyy drpd tajuk. heee.
ekcelli kan. ntah knpe laa aku asek2 moody je lately. tak tahu laa. aku rse smue bnde tak kene kt skola. mlas aku nk ckp trang tang tang kt sni. okay laa aku nk buad PENGAKUAN la. bkn bertujuan utk tarik attention oke?
  • sriesly aku ckp, aku memang SLOWMOOO. faham tak? means aku memang LEMSS. tgk laaa result aku dpt brpa? so senang laa org nk buli aku, nk jadikan aku ni PA atau lebih jelas KULI. KULI berbayar tak pe. tp aku bkn tak bole pker lgsung. aku sedar org "sedang" jadikan aku ni sbgai PA dia. tp aku mlas nk bersuara.
  • sebab aku mlas nk bersuara! first, kalau aku bersuara, nt kang ade yg kate aku ni EMO la, tak sporting la, haish. ni yg aku mlas gilaaa nk dgr. sO. dah berjuta kali aku pker, better aku diam je la. kau nk buad aku ni KULI kau pun LKL. tp jgn smpai aku pakse naik mahkamah. *eceyh. haha.
  • kenapa aku tak bersuara??? why why? kalau aku diam aku kne pijak? hah. pandai pun. kalau aku "berbaik", nt aku dijadikan hamba abdi kan kan. nk ditelan mati mak nk diluah mati bapak. yg mne satu kne pilih? aku bersuara aku kne balek, aku tak bersuara pun aku tetap kne balek. kebaikan ape yg aku dpt kalau aku do something? habaq sat.
  • untuk HAMBA kesayangan allah: mulot kau makin hari aku perhatikan mcm ciiiilaka tahu? aku buad salah sikit kau maki aku mcm aku ni anjing kau je kn. ckp dgn kau mcm aku berrrckp dgn firaun yg tak de isi hati tu. kau pijak aku smpai lunyai skali pon aku diam je kan. amek kesempatan btul. sabar sabar. bila time aku nk usik kau, punye laaa mengamuk bagai nk gilaa kau kan.INI TAK ADIL!aku bantah 100%!
  • kalau mcm ni gaye nye. tak guna laa aku hidop doh? lagipon kau kn hate aku. "baik" dgn aku bila diperlukan. agak2 aku bole bagii KEPAKARAN aku baru kau ckp baik dgn aku kn. bila aku tak bagi, huhhh. segala ayt carut klua.BHAAbHiE .
ahaa. sgale bnde ayt lucah trampang pang kt sni kan. ksian bloggie. sory. kau je laa BFF aku kt dunia maya ni. haiyoo. Mon magic world katekan. i swear aku syg kt kau. tp kalau mcm ni kau lyan aku, mmg tak ahh. kalau mcm ni aku dpt, mmg sakit jiwa la aku. bole pengsan aku hari2 mcm ni.kau nk tlong? ade kau tlong aku? tak de kann.. tak pe tak pe. aku diam je. kau suka laa kan meng-kuli aku. aku buli kau gurau2 je laa brOk. tp kau. kate2 kau menusukkk ke kalbuu weyh! haha.

daun kari oh daun kari
kata2 kuu agak menikam di hati
mintak maap dan sory
jgn mara ye saudara saudari

apakah? haha. pantun lh knon. bagaiiii...!

Saturday, January 22, 2011 ♥
selamat hari tua! ♥ 3:32 AM





today! kejohanan merentas desa telah tamat! yeahh! tak yah aku nk risau2 nk lari ke tidakkk! yeh! yeh! after this, fokus pd kawat dan homework. bace elok2 ye. HOMEWORK! waaaa. kompem smue bdk2 form4 terseksa jiwa batin nk menyiapkan homework yang banyak lagi bertimbun itu.
ekcelli kan. hari ni hari tua my brO. yang ke 25. kan kan. aku tak silap kan. haha! wOhoo. dah tua! dah tua!

selamat hari tua!
selamat hari tua!
selamat hari tuuuuaaa!
selamat hari tuaa!

eh. dah 25 tahun yeh. haha. bila aku bole dpt kakak ipar. saham kau makin naikk la derrr. ade ke ptut mntak crocs. brrr T__T. tercekik aku. mane aku nk cekau duit. aku pon ayah tanggong. ish ish. aku mntak kt kau tak pe. sebab kau keje! heheee!!

blanje mcflurry? oke jaaaaa. mcflurry baru brape. *eceyh*. haha. asalkan kau bwak aku pi Mcd suda. nk harapkan ayh konpem ayah tak nk pi!! ayah suka mamak Unly!!

ahaaa. aku bagi ni nakkk??? hermmm. mne nk dpt ye. *think think. yembOhhh! haha. ade jugak kek mcm ni. ade wifi tak? muahaha. jgn harap laa kau nk dpt. mimpi bole laaa~

heeee. btw selamat hari tua.


Wednesday, January 19, 2011 ♥
i wish i can sleep untill i get you ♥ 10:05 PM

salam~
hari ni hari ni hari ni! aku berlatih kawad jee. hua hua. errr. kak yati+kak atie sgt sgt kejam. hehe. pastu td abg capik dgn Kak Pipah hassan pown dtg auw. KP just lintas hormat je kOd. hehe.
* * * * * *
brrr. tak de kaitan langsung dgn title tuuu. T_T ekcelli td aku kawad cm nk tak nk je kOt. tp azam tahun ni nk sries. more sries. so terpakse laa aku lupekan skjap pasal isu isu semalam. habes kawad je, perghhh igt balek.. mule laa aku jd sorg pembisu. haha. ade ke pembisu? LKL. aku ta bole lupaaa kate2 azimat kau tuu!! soalan tnpa jawapan. a question without fullsentence. klau dlm Bi tolak markah agknye sbb not in full sentence. atleast bg laa pesanan or something? bagi nafkah pon tidakkk. haish. suda la begitu. smpai dlete aku kt fb pulakk tu. WTH? ape salah aku? ape aku buad? ckp sikit! biar aku tahu mne silap nye aku. *marah ni* haha. gaduh pon tak prnah. *setahu aku la*. tiba2 jaaa?!! angin senyonyot kau dtg ke? pastu lepas kn aku cm tu je? wOhOOo.. senang betol.. aku tak nk carik gado dgn kau. tp say something la. jgn jadi blind! eh. blind buta. jgn turn your mouth to silent mode la! aku da plan nk meet kau time cuti nnt. last2 mcm ni aku dpt? aduhh.
rase mcm nak tido. lagi2 tgh penad gilaa ni. kalau laa aku tido smpai aku dpt kau balek.:) bole takk? kehkeh. kalau laa aku bole buad cm tu. dah dpt kau baru aku bangun. haha. tak de pekerjaan btul. aku suke tarikh kite tu. nt bln 7 bole smbut besday aku same2. tp harap-an je laa mon!
say something?

what the fish??? ♥ 4:11 AM

salam~ hye bloggie.
da 2 hari bella dan izzaty berangkat. mmg terase kelainan kt kelas tuwww. tak de laa sunyi mne pon. alaa kelas tuu sunyi ke tak sunyi ke sme je. haha.
* * *
huaa.. 8.45pm 18/1/2011. heh. bole gugur jantung aku weyhh. kau buad aku jantung aku hampir gugur weyhh. bole tak jadi niat entry aku tu. apsal ni? hari ni aku happy kOt sbb kau still pggil aku S***** lagi. tibe2 kau kate begituuu???? apakahh? why! why!! nk kate aku control kau, kau kate tak tak. slalu ckp mcm tu. aku da kenal kau lame. aku tawu kau cm mane. kau mmg suke secret. elok2 borak, tibe2 klua ayat "break na?" what the!!!! bole serang jantung aku cm ni. org kate apa? tak de angin tak de ribut tahu2 hujan~ apekahhh??? sebab tak munasabah kOt. puas aku piker. aku buad salah ke? lepas ckp ke? contact pon hujung minggu je kOt? huaaa!! ;( second time kau buad aku cm ni. dulu reason kau tuu aku bole trime la. tp yg second time ni.., sbb itu je? lah? nak kate aku control kau, kau kate "tak tak", aku tak kacau kau 24 hours, kau kate kau busy, oke la fine aku pham. kwn kau pon ade kate kau mmg bzy bln 1 ni. oke la aku ta nk ckp byk. dah tu ngape begini siyhh???? tinggal kn aku terkontang kanteng kt sni an. aku malas laa nk tuduh kau bukan2. nk maki kau tak tentu pasal. aku tawu, mesti ade bnde yg tak kne ni. kalau tak knpe kau buad kputusan tibe2 kan? aku tawu laa. sbb kau tuu mmg jenis berat mulut.
ntah laa. mlas laa nk komen byk2. aku frust gilaa sbb kau TIBA TIBA mcm ni. sumpa aku tak kenal kau skrg. setan mne dah hasut kau ye? ckp skit.

pssstt; aku still kat kau lagi laa pendek. susa gile laa aku trime dlm mase yang "emergency" ni.slalu nye bile time break aku paling suke auw. tp bile part kau, pecahnye hati aku lebih terok drpd kace pecah tau!(berdrama sikit) haha. igt takk dlu kau suh aku lupekan kau awal tahun mcm ni jugak. aku ade lg chat yg kite "gaduh" tu. (hehe) aku simpan lg oke.aku tak prnah benci kau & tak nk bnci kau.



Saturday, January 15, 2011 ♥
one by one moved ♥ 4:30 AM

aha! salam bloggie.
akherrnyaa! dapat jugakk date dgn mr Toshiba ni. yeh yeh. dah 2 minggu tak bukak fb. and dah 3 minggu tak update bloggie. haha. rindu gua sama luu! luu pun da usang lah bloggie. tak de idea aku nk ubah suai pakaian kau. oke. first week school. oke jaaaa. kalau di bagi sebulan nk crite pasal cuti skola last year memang tak cukup. hehe! rindu kt geng. pastu pastu. pasal vokay+teknik plak. permohonan aku ditolakkk! erghhh. geng aku ade yg dpt. tp tak mauu pergi. ape laa korang ni! rezeki tak baikk ditolak. haha. berat ati nk tinggal ktorng kate nye. eceyh. gedik sunggoh. ade yg tak dpt tp mohon. aduii. ade yg da nk berangkat dahhh! huarghh. aku akn kehilangan kwn paling kelam kabut. bella and izzati. nyettt! mengapa kah kau harus pergi! pastu tgh tggu aten plakk. die pon mungkin akn berangkat. 3 org pari pari ni nk terbang ke asrama. huish. tak prnah2 berpisah sebegini rupa. hari jumaat petang pi rumah izzaty dgn 5 org lg kwn. rombongan pg uma dia. haha. cm tak caye je korg nk pindah. sijil brenti da klua, then tak bole nk patah balek sni. bile lg bole meet korg yeah.
pagi jumaat tuu crite2 pasal dorg ni nk pindah. tgk bella nanges. ayowakk. aku tgh tahan. haha. tp ade sebuah lagu tadik awan kate "aku kandung air smpai tempat sejuk aku pon cair". wah wah. bershahdu shahdu suda aku. mcm laa masok sastera. ert je kOd. hehe. so aku pon nangis lah jugak. hehe.

ini bella

dan ini aten.
aha! pasal 2011. dendam kesuma aku tahun lepas tak sudah2 lagi ni. hehe. geram bagai nk gila bila ingat balek. pengetua pon da smpai kate nye. so ckgu akmal kate bole mntak ape2. niat aku nk boot baruu+ladam skalii. ngeh ngeh. so azam tahun ni wan to be more sries in marching. tadi first latihan. wohhh.. teruk jugak ye.
ehee. so so aku da kehabisan perkara dlm otak. aha. ade bnde aku nk bebel nt aku post lg yeh.
pssstt: utk bell izzaty and coming soon maybe aten. jgn lupa aku doe. even aku byk buli korg. aku ngaku aku jahad. ( eceyh.. time ni laa baru nk ngaku) thanks bell sbb gelang tuu. aku swear ta nk pakai takot2 ade yg dengki then dia ragut. hahaha. for izzaty thanks sbb buad mkn2 utk ktorg. aku ta tauu nk bg ape kt kau. igt nk bg something yg kau bole bwk kt dom. tkut kang kne rampas plak. aish. all i wanna say good luck for your new life. new friends. and new school. jgn seskali lupe aku.



Owner ♥
♥MonmOn

farah Lyana binti mohd Jamil
Farah|monmon|maggiee.

SMK (P) KAPAR student. 16 on sixth july
SPM candidate 2012
yeah! lets study smart starting from now!
addicted to arts plus photography
dance dance ♥
♥ lalalala




jejak anda ♥
♥talk talk here



ShoutMix chat widget



Adores ♥
♥ Loves

super duper parents!
love youu the most
Single Itu Syiok!
Sunggohh tak tipu!
Yearns ♥
♥ what i wish for

- Lose weight!
- pijak MR A.T. smpai lunyai
- DSLR
- fashion update|saye kunO!
- lappy yang nazak
- I Love My Boyf ♥
- Pangkat KRS
- set arts tools
- PENDEK|RENDAH|SHORTY| COMEL
- super friends
- disneyland
- perdagangan & ert
- budak senget
- More and more money

terbang ♥
♥ lepak sini

nuraina yusob
yana
khadyjah fhatyah
irine nadia
zatitarhizi photography
ikka
Archives ♥
♥ cerita semalam

` February 2010 ` March 2010 ` April 2010 ` May 2010 ` June 2010 ` July 2010 ` August 2010 ` September 2010 ` October 2010 ` November 2010 ` December 2010 ` January 2011 ` February 2011 ` March 2011 ` April 2011 ` May 2011 ` June 2011
♥ search sini

monmon ade pesbukk: faramon