<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9044502895162135586\x26blogName\x3dThe+FaramOn\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/\x26vt\x3d-1956423972304448466', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Faramon! ♥

Sunday, June 26, 2011 ♥
rarely online! ♥ 2:21 AM

heyy peepss. beb! sumpaa sedih! bilaaa my boyfiee mr.Toshiba kne pi hospital! waaahhhhhhhhhh!! sedih gilaa makk! ehh. aku caring tauu. jgn main gilaa. muke sikit punye ganas nii caring tauu.haha! gelimat mat mat. beb! gmba tak bole upload! ni punn desperate on kt CC! gmbaa gilaa banyakkkk kt dlm memory kad tak tapis! siodd!tak bole idup tak de lappy kuw! wahh! wehh sumpaa sedih gilaa kut!

ehhh. i am in relationshipp withhh~ haaaaaa!!! secret. muohohohohohoo! sabtu semalam! kluaa dgn dia. heh. sumpa malu. hhaha! crita nyaa? aku saje yg tahuuu k? heeee! happy gilaa kot! dia sweet.haha bOooo!

heh sumpa tak de idea nk ckp ape. lupa siod. hoh! k k just nk ckp sory peeps jarang update. nk ubah blog ni. ade org suh ubahhh!sbb dah burokk! yeah i noe. tak de mase lhaaa. okay2 enough.
byeeee~

Saturday, June 11, 2011 ♥
berhenti berharap :( ♥ 9:15 AM




yeah! like i`m dyingg~ tak bole tido doo. piker pasal kje aku tergendala, rumusan pulak? buku hilang sejak berabad.*cehh. nmpak benO nipunye. ade laa dlm 2 minggu sebelum exam pertengahan tuu. pastu kertas exam aku smuaa hilang! soalan: cm mana smua boleh hilang? sebabnyaaa kesemuaa kertas itu berada dlm satu file. apa kaitan? KAITANNYA FILE TU DAH HILANG!!!! mati aku nk jawab apaa dgn cikgu?! ezzah kata ade kje agama. kertas jugak! adehh adehh. boleh taakkk satu hari nii jgn ckp pasal kertas! smue kertas akuu dlm file tuuhh! file yang konon nyaa bagi semangat nk pi UiTM. puihhh! smuaa skali gus hilang cm gituu jaa! aduuuuuu ya allah tolong laa hamba muw. klau stakat 1-2 kertas tak pe. skali smua subjek! sgale exam yg aku jwb smue hilang! arhhh $#!T bengang seyh. akuu tak dpt bayangkann cm mana aku kne denda nanti! bkn pasal malu. rse cm kecewaaa sgt dgn diri aku! IE! takot aku tak boleh nk slesai kn masalah. takot nt ckgu tambah kn lagi masalah aku! mauu nya ckgu bg kje bertimbun kt aku nt. dahh mcm mat gian aku piker penyelesaian bnde ni.ngesott ngesott. how come i must be relax?????! herrghh. tak tahuu laa ape aku nk buad utk tenang kn diri. :( klau tenang pun, masalah aku takkan selesaii SELAGI AKU TAK PERGI SEKOLAH DAN CHECK SENDIRI!







okay lagiii satu hal. heyy~sory ye kpd sesape yg terasa. eh tak tak aku bkn nk mencarut. ni luahan jaa. eh blog aku suka hati lahh nk post ape punnn! err about my feeling terhadap diaa. sumpa wehh aku tertanya2 die nii okay ke idak? ohh pleeaaasee lahh jgn buad aku terseksa. skrg dah tak de lagi ayat aishiteru tuu kan? tp cara kau layan aku mcm... aa.. cm gitu lah. paham2 je lah. bilaa aku bagi signal, kau suh actt lah, ekcelli ape niat kau ehh? gerak geri kauu ade masa nyaa aku boleh baca. tp bila smpai satu tahap, aku tak boleh detect. confused. kat FB kau tak kasi aku buad itu, buad ini. "don`t send anything at my wall untill we ******.so then why???? jgn laa jd mcm MR.A.T. cukup aku tak sukaa. aku nk terus terang kangg aleh2 kau pulak yg anggap aku lain. ade mse kau gedik dgn aku, kau betul2 jujo sgt. aku igt kau gurau. tp kau jujo. ade mse bila kau gurau2, aku igt sries. kau buad bahan pasal "feel" tu. err err. attitude kauu ade sikit2 cm attitude MR.A.T. suka pendam.pleeaaaseee. aku preasure kot. if kau tak ready, just say so. its okay i`ll be fine. akuu tak nk hal ni ending cm tuu je. klau boleh, tak nak ending pun. pleeaaseee. mybe aku yg buad kau rse tak slesa. like i say, just say so. its okay i`ll be fine. aku bkn jenis pompuan desperate. desperate nk C. no no no no no no. if masing2 ready, okay fine teruskan~







tahu kee siapa?? haha. the one who i call ELMO









yeahh. miss you.







so to ELMO: don`t think too much. saje cite nk gempak je tu. hang jgn pikiaq sgt naa. ni hati ceq yg ckp bkn ceq. hati ceq suh tgn ceq taip bnde ni ceq tak sedaq pun. haha amek kau loghat utaghaa dah kluaa dahhh. okayy enough here.








Friday, June 10, 2011 ♥
tonight yeah baby tonight ♥ 6:09 AM

hye helmO salam~


haha. title tuu? jgn laa heran sgt. saje crite nak gempak. muahahaha. ohh okayy. kt fb bdk2 veruncas smuaa dah rindu serindu nyaaa. hahha. sungguh weyhh rinduww sgttt dgn gelagat dorg. ceyhh first day mmg smua sombong yang amatt! second day. boleh laaa~ tegO2 gelak2 lahh jugak disebabkan tak de pilihan lain. third day. haha hamekk kau. smua tak nak balek. haha yeahhh! so days by days ktorg connect through facebook jaa. *ceh bajet nk speaking. skali skala kannnnnnn??? bahasa antarabangsa what! seriously dlm fb ktorg ade buad group VERUNCAS. yeh yeh. abg MIMI buad tak silap. kt situu lahh ktorg chattttingg sepanjang masa. haha. ada group KRB bdk2 KALALU dah konker serupaa ja dorg letak group tuu KALALU kan?

okay enough story about them. :) smile smile KALALU~ chillex.



heeeee. tadi tadi. gayott dgn A.A selama 1 jam. haha yeah! cool beb. relex jaa dia! sukaa main bisik2 dgn aku?! herrr. ehem. awak awak. saye sukaa menggedikk dgn awakk. awak pUng sukaa menggatai dgn saye naa. *amboi. haha bodo je. eh lu kate gua batak? I.S.A lahh? hiihiii. syuke syuke ^_^ okayy i`m running from the topics =="


hahh ni diaaaaaaaa. veruncas! veruncas! ahad mlm kee sabtu mlm tuu buad comp kecilan konon nk bet group(kecil) sape bole buad logo terbaekkk then logo itu akan dijadikan logo veruncas. oh lupa. veruncas means: gabungan aloe vera andd beluncas. VER+UNCAS: veruncas. :D yeah logo nii dicipta oleh grouuppp lembu kot. hah. yg 3K tuu ntah mana dtg. tak tahuu pulak ade bnde tuu? "TOGETHER MAKE IT GOOD" is moto yang LEMBU bagi. haha MOOOooo! logo ni lahh yg ktorg bawak ke huluu ke hilir. *bangga seyh. kira okayy lhaa ktorg bawak satu je. ade group tuu bawak smpai 4 bendera kot? logo yang sama. heee! jgn mawahhh~

nakk tahuuu! bdk2 veruncas yang kononnya gentle tuuu baruu laahhh borak2 dlm pesbuk. hohh. aku ape lagi. tegO sikit lha. kt kem tak tegO2. (SEGAN) katenye. HOH! tepuk2 menyampah. dlm pesbuk laahh baru kenal2. haha. klau tak de pesbuk mmg takk ahhh!


hee. oh pagi sudaa? gara gara kau A.A!! haha. eh tido tido (renduwww khemah kuw) tetiba =="







Tuesday, June 7, 2011 ♥
kem remaja bestari ♥ 4:53 AM

hye hye hye hyeeee!!!

i`m back from Nur Lembah Pangsun. ada kem! KRB. kem kesayangan! kem VIP. eceyh. haha!

excited dooo! excited nak pergi excited nak balek! haha! sungguh tak tipuu. first day, mcm2 ayat aku dgr.

"bilaa boleh balekkk!"

"tak saba nak tunggu hari selasa!"
"bosan gilaa!"

haha! tu lah diaaaaa. bila hari ketiga stay situu, ayat ni pulak yang keluar.

"rase cm tak nak balek laaa"

"boleh taakk tambah hari lagi?"

hahaa pastu buad muka seposen. konon dlm hati rindu smue tuu laa. haha. sries wehh. hari ketiga mmg terasa sgt. sbb hari ketiga last day buad aktiviti kan, pastu pulak petang tuu ada survivor. haha! ni paling best. kitorang masak smpai malam. habis tahu pukul brapa? 11.30 malam tak silap. haha. smpaikan dah habis ceramah, smue dah habis makan, baaruuu siap. haha. best gilaaa. like a big family! masak sama2, kemas sama2, gelak sama, dgn fesi2 skali. mcm2 hal. dgn si kecik lagii, seronok jadi senior nih. bkn sbb dpt buli yg bawah2, tak de makne nye. ckp pasal senior, bdk2 yg sebaya dgn akuu kebanyakan tak tegor aku sebab apa? dorg igt aku form2. =_=' sedih. nak2 pulakk group hijau. ramai yg kata aku form2. haha! aku dgn akim lhaaa mmg terserlahh form2. smua tak pecaya. heeee. time survivor jugak laaa cinta berputikk. eceyh. haha. betul wehh! ade lhaaa jugak yg rapat2 ni kannn. haha. sumpah sweet. (aku dilamar) whaaaaaaa!

apa lagi nak story? haa. hari kedua. hari ahad. wohooo. kat situu cm resort tau. tp ktorg tido dlm khemah. (SYIOK!) mcm2 ada kt situ. hari kedua aktiviti mencabar sikit. sbb menguji ketahanan, keyakinan, andd sekutu dgnnya. hah. sbb ada berendam dlm tasik. haha! main air bhahhh. pastu buad rakit then rebut bola.haha! GO GREEN! GO GREEN!

sriesly best tak terkata. bdk2 group aku batch 2009 pun jumpa lagiii. hahaaa! deniel, andd lg sorg tuu farhan tak silap, sama group lagii. heee. rindu mreka!! yg si farhan tuu, muka dia sebijik cm A.T. haha. cuma beza pd ketinggian jee. tahun terakhir ni mmg syok gilaaaa. seronok sgt walaupun tak menang cm group lain. menang keceriaan jee. haha! group yg tak de disiplin. haha! pun bolehh~ everyday ktorg kt sungai kan? bila balek rumah. blur blurr je. sbb 24 jam dgr aliran sungai, then bila bnda tuu tak dgr, rse tak complete. rase tenang sgt. herrrr. tgh posting nih, aku tak henti tunggu bdk2 VERUNCAS add kt FB. sedih nyaaa! buku senarai FB pun hilang! erghhhhhhh!!dah lahh time balekk tak sempat nak peluk kiss smuaaaa! mama dah smpai. geraaammmm jee! tak sempat nak jumpa sharul. :) haha! siod je deniel. sedih nyaaaa! mmg yg time balekk akuu paling tak sukaaa! smpai rumah aku bad mood jeeeee. pastu pulakk mak bapak aku tanya mcm2. aku buad bodo je. bengang duhh. mmg aku benciii gilaaa!!! dah laaa saat2 terakhir nak meet dorg. lepas2 ni tak tahuu laa bole jumpa bila lagii. bknnye senang woi. walaupun smuanyaa dprd zon tengah. tp merata rata. time nak balek tuu, bye2 kt smuaa tp tak sempat nakk ucap kata2 terakhir. eceyh. sries. byk bndaa aku nak ckp tapi tak sempat!! gara2 mama smpai awal! erghhh!! kalau ada reunion, aku nak buad tmpt yang sama. baru lhaaa ade "flash back" kannn!

happy tak terkata. tak tahuu nak ckp apaa.





just wanna sayy KRB 2011 terbaekkk~


Thursday, June 2, 2011 ♥
away for 4 days. maybe? ♥ 10:58 PM



salam~



wohh. menyempat lagii on guna lappy koop. haha. ckgu tak amek lagii so kite ratah duluu laa! haha! ishh. besok dah nak pergi kem! herrrr. kem yang aku tunggu2 slama nih. hish. kali terakhir aku boleh pergi kem nih. haish. excited laa sbb smue bdk2 tnb kapar pergi. pastu dpt jumpa balek bdk2 krb batch 09. huh rase cm tak de mood pun adaaa. tak tahuu lhaa ape aku tgh piker. pasal blog koop lagi. tak pasal2 kang maki freee dgn ckgu. herrrrr. aku kurang mahirrr lhaa pasal niaga online niii. i`ll try my best lahh cegu.MY BRAIN IS EMPTY right now!



i`ve got a massege that says "WA AI NI". haha. just shutup.

heyyy youu~ thanks make me happy plus menggila everyday! haha. walaupun saye niii asek kena memujokk awakk. haha. sukaa menggedik dgn aku! bodo2 je. =_= A.A. ai ai aishiteruu!



ehh ehh. tetibaa semangat nak pi kem. sbb nya? dlm fb sana sini ckp pasal kem tuuu. hahaha! yeahhh! wawa suh aku packing. haha. bOOoooo!! lambat!! aku dah packing duluuu!! haha!



someone gave me this thing. haha. tengkiuuu galah~



Wednesday, June 1, 2011 ♥
♥ 9:31 AM

yeah!! bloggie bloggie bloggie!! i miss youuuu!! haha.

okay aku nak kne servis balekk blog nih. *iyOla tuh! nmpak nyaa memorykad camera aku pung dah nak penuh sbb tak ditapis sbb lptop hantar servis sbb ada virus. haha! hamek kau. berapa banyak sebab daaa.


sayee sgt sgt sgt sgtt sibuk! cuti kali ni mmg byk plan! nk pegi sana, pegi sni. padahal gaji ciput je. excited cm gaji 5 ribu. haha! dgn koop lagi. syarikat koop lagi, kem lagi. tak tahu laa bilaa aku bole tido smpai bengkak. haha yeahh! ni pun pinjam lappy koop. ckgu suh bwak balekk sbb suh siapkan keje. tapiii aku buad bnda lain. haha! hadoii. soo byk bnde aku nak storyy!!


okay! 1 jun 2011. yeahh! happy! sgt happy! konon nak pegi sunway rmai2 dgn bdk tnb disebabkan aku nak umpan apip temankan si AYEL! haha. last2 aku desak si fyra suh balak dia join skali. pun boleh~ tpi balak fyra best weh! nama dia Al-ikhsan. haha! klaka! sungguh tak tipu. then time kt sunway dah mkn2 bagai konon nak ice-skating. mak kauuu skali masuk+stokin + blablablaa tuu RM36. hah. aku rasa shopping lg bagus. haha. last2 shopping. aku dgn ayel je shopping yg lain KONONnya nak Redbox. haha. last2 tak jumpa redbox. padan muka! yeah! best shopping dgn ayel. sayang kau galah! memahami nafsu perempuan! haha! die pun lebih kurang jee nafsu nye! cerewet. kt sunway aku beli baju FOS so do ayel. haha. pastu boring gilaaaaaaa! jln2 igt dah pkul 3 or 4, last2 tgk jam baru pkul 1 tgh hari. WTH? bapak lamaa nyaa? i means sekejap nyaa kite shopping? aku rase satu kdai stgh jam. cuba kira sunway pyramid tuu ada brapa kedai baju? hah! then smue boring. last2 pegi time square jugak. hahahaha. sempat weyhh. smpai klang jee seblum maghrib. haha! oke lah tu kan?

alaa g TS jln2 pastuu aku taget nak beli tshirt utk kem. yg style2 sikit lhaa. klau bolehh ELMO haha! kunO kan aku? aku beli elmo, ayel pun beli elmo, warna yg sama; kuning. yeahh! dia kata nt lagi skali dia dtg sni, bila klua sama2 nak pkai baju ni. haha. yeah! jgn risau. perbelanjaan bkn semata2 duit aku atau duit diaaa. share sama2. haha. sharing is caring okay~ pastu si syera gedik2 nak beli kasut utk kem. herrrrr. ikot kan ajaaa!




gambau? hoho. jgn tanya. syiok sgt shopping smpai lupa aku bawak camera. haha! eh tahu ke ayel tuu siapa? sharil laaa. apa igt dia boyf aku kaa? amboi. hell no! cousin okay. only cousin. haha. dia menetap rumah aku. from johor. haha.

pastu kann! hari ni,, rmai aku jumpa! haha. haruslah. ade lhaaa beberapa org yg aku kenal. haha. time kt sunway aku terjumpa PAAN. bdk kem aku. anddd bdk group aku pulaaa! haha. tp die tak prasan aku punyaa. pastu! otw nak pegi TS tuu jumpaa si ijat and the genggg turun dr bas. haha! jerit2 bila jumpa die. rindu sgt kt dia. pastuuu. kt Ts aku tak jumpa sesape yg aku kenal. then masa nk balekk tuu singgah CP. then terrserempak dgn bdk krb jugakkk. nama die tak igt. tp aku igttt diaa! sbb dia tinggi+handsome. haha! jalan2 lagi, jumpaa lagi bdk SKK duluu. Amirullah tak silap. haha. boleh tahan wooo style dia skrg tgh jalan dgn awek dia. cun woo putih awek dia. haha! apelah nasib. mcm2 org aku jumpa hari nihhh. haish.


today is the best! haha. balek2 CP terus pi iCity dgn ayah, haha. satu hari tak balek rumah! yeah sgt wangi!! just wanna say~ best dgn ayel! ye lahhh best sbb dia bayO. haha. eh mana daa! sbb aku jarang dpt shopping dgn kau kan!! kau jaohh kt johor, jarang tido rumah aku. haha. skali skala dtg sni apa salah nye kau melabur duit kann? haha. aku bknnya guna tak tentu pasal. dah ayel kata poketnye berkepukk suh aku penuhkan tgn dia atleast 3 beg. haha. ohh no hal!! so apa lagii. klua masuk klua masuk kedai je lhaa! haha okay bilaa nak habis ni???? erghh. stop stop mon! hee bye2 bloggerrr!



Owner ♥
♥MonmOn

farah Lyana binti mohd Jamil
Farah|monmon|maggiee.

SMK (P) KAPAR student. 16 on sixth july
SPM candidate 2012
yeah! lets study smart starting from now!
addicted to arts plus photography
dance dance ♥
♥ lalalala




jejak anda ♥
♥talk talk here



ShoutMix chat widget



Adores ♥
♥ Loves

super duper parents!
love youu the most
Single Itu Syiok!
Sunggohh tak tipu!
Yearns ♥
♥ what i wish for

- Lose weight!
- pijak MR A.T. smpai lunyai
- DSLR
- fashion update|saye kunO!
- lappy yang nazak
- I Love My Boyf ♥
- Pangkat KRS
- set arts tools
- PENDEK|RENDAH|SHORTY| COMEL
- super friends
- disneyland
- perdagangan & ert
- budak senget
- More and more money

terbang ♥
♥ lepak sini

nuraina yusob
yana
khadyjah fhatyah
irine nadia
zatitarhizi photography
ikka
Archives ♥
♥ cerita semalam

` February 2010 ` March 2010 ` April 2010 ` May 2010 ` June 2010 ` July 2010 ` August 2010 ` September 2010 ` October 2010 ` November 2010 ` December 2010 ` January 2011 ` February 2011 ` March 2011 ` April 2011 ` May 2011 ` June 2011
♥ search sini

monmon ade pesbukk: faramon