<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9044502895162135586\x26blogName\x3dThe+FaramOn\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/\x26vt\x3d-1956423972304448466', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Faramon! ♥

Monday, August 30, 2010 ♥
happy birthday to youuuu! ♥ 8:11 AM



salam u olls~
hehe. hari ni kan 30 haribulan. herm! lg brpe hari je nk raye. huyeahhh! tgh tgh mlm ni laa aku nk post something kan kan. herm!
pergh. menci menci. bulan 8 ni pulakk rmai bezday mreka2 kesayangan aku. sedih sedih T__T. tak adil! haish. ta pe laaa. bulan puase dorg kne kunci. ta bole buat jahat. ( konon la)
firstly to yana! dollie aku! 3/8/1995 yeah!

kau sntiase sabar je kann dgn aku! hehe. wlaupon hidup kau ckup merana dgn aku setahun kne duduk seblah aku! hehe. kau tetap model lensa camera aku.

second, to eina 5/8/1995.
(((no komen)))

thirdly, azmira!! 7/8/1995
yang pkai tdung itam ituu die lah azmira wife kpd ronaldo. ronaldo ke ronaldinho. ha. cam gitu la. hehehe :) hope kau dpt jmpe laaa putera ronaldo idaman kau tuu. ronaldo ke, messy ke, whatever laa. kau tetap baik dgn aku.

keempat; saiyedah aisyah 8/8/1995. hehehe. bangge nye aku tak lupaa hari jd kau!
hope hope kau happy ending with someone you love! ngee~

kelima; 18/8/1995 my beee. sory peppps. ta de gmba die. hehehe.
happy birthday! hope kite foerever yea! ailebiu

keenam; kite lompat jaoh. pergi ke 23/8/1995. nur fatin emilia!
heyy my hello kitty. hope kau igt aku smpai bila2. heee~ itu lah kau, peminat bunkface dr dulu. haha. addicted gilaa!

ketujuh; afiq naufal ; 25/8/1995.
hope kau berbahagia dgn einaa yeww~

(fuhh. penadd weyhh. sebut satu satu)

kelapan; my wawa sygg 29/8/1995.
my ceklil saye. hope kite bff yeaah! sygg kau ketat2. igt tahun dpan. dendam kite perlu dibalas! ngee~ hope kau dgn kite smue bole jwb pmr and dpt result cemerlang!

lastly(kot) my jamaliah aka jamaleleh@jamamia@jama alfondo 31/8/1995
nasib baek i ade gmba youuu jamamia.kawan aku paling byk nama yg diberi oleh partner ship die. bella leleh. hehe. jamamia kau pendiam. tp diam diam ubi berisi. pantang kau bukak mulut. hahaha. gegar laa dunia. anak merdeka budakk neyy!!

aku rse. tu je kot. pergh penad aku upload gmba sorg demi sorg!! jeles neyyy. cm tak ckup sorg kot. lupe laa rmai sgt. lg sorg jee ngam ngam sepuloh. ha. ish. spe ye. bia laa. for youuu yg aku lupe. happy birthday jugaa yeaa. untung laa aku igt dorg ni. drpd aku lupe teros? ha! hee~ btw. ailebiu olls. dollie dollie aku! hope kite smue dpt the best best punye dlm pmr yeww!!


Sunday, August 29, 2010 ♥
menang lagi :D ♥ 11:20 PM



salam~
eh eh. da 20 ramadhan rite? wohoo! mlm lailatulqadar. ape aku nk buat yeah. solat terawih laaa then doa byk2 supaye dpt jwb exm dgn tenang+ dpt result dgn cemerlang! wahh~
hehehe. bsok what? merdeka! yeah. td kt skola ade ambang merdeka lah kot. smpai rehat jer. and tak brpe kecoh+gempak sgt la. gitu gitu je. hehe. mekaseh ckgu ckgu krne memahami yg berpuase ini :) yeah yeah. then aku nmpak ade hamper besaa punye kt ats pentas, ha! ni msti laa nk bg hadiah kt pemenang neyy! jap2. aku masuk ape ye? lupe suda. em! poster! aku msuk mewarna poster kemerdekaan! hem menang ke haa? byk saingan ni. smue form3 kne masuk. huiy~ bole ke?????! then lepakking kt blakang. ckgu bebel2+ ckp2 tntang kemerdekaan. smue buat pekak je. hahaha. aku wawa yana and fazlika duduk duduk then ckp2 borak2. haha. then upacara penyampaian hadiah. aku ta rase aku bole menang kot. sbb byk saingan lah. first place pelajar cina. kelas A tak silap. second place. its me. wakakaka. heyy. i`m not joking okayy~ btul what. hahaha. cm ta pcaye je. dpat piala plakkk. jgn main2. hoho! slame 15 tahun aku hidup kali prtama dpt piala. hoho. slame ni dpt sijil je byk!!
so ni lahh bukti nye. berlogo skolah lg okayy. skrg bru aku tawu betapa senang nye nk dpt piala tp betapa susah nye nk siap kan lukisan tuw. haha. ta de la. senang tak, susah tak. dlm mase 1 hari kot aku buat bnde tu. siap perfect! haha. cun lah kot kate org la.

tengkayu tengkayu tengkayu tengkayu tengkayu banyak2. akhir nye dpt jugakk aku memiliki piala. hehe. piala tinggi punyaa!
ailebiuu~
Z

Tuesday, August 24, 2010 ♥
canon ohh canon ♥ 7:14 AM



salam~
hari tu kann hari ape ye. hari ahad pagi! aku pi laa kt giant baru bkak kt klang sentral tuu dgn ayh. after sopping sopping, jln2 laa kt kdai2 luar tu. pastuuu. nmpak laa kdai kodak tak silap. means kdai camera laa. ckp dgn ayh ade kdai camera. ayh tgk tp cm "oh kdai camera" cm ta de prasaan gituu la. ha. pastu nmpak dr jaoh. hrgenye RM1699. huwaaaa~ aku pon tarik ayh g kdai tu. hahaha. Nikon pon sme gakk 1699.ayh tnye laa. ni btol ke 1699? tauke tuu kate: "btol maaa.. ta de tipu" hehehehe. ayh kate body sje. memandai je -__- cine tuu kate dgn lens tuu skali laaa.. huwaaa~~ *blink blink cine tuu da goda2 ayh dahh. hahaha. yes yes. goda lg. hoho!!! ayh says. ta de bajet lg laa. haiyaa. ayh tnye offer smpai bilaa. cine tuu kate yg ni last camera. uwaaa~!!!! hampa hati ku :(( hehh. ayh ayh, bole yah..

so td aku bkak fb. akmal bg wall post kt aku gmba canon. then die tnye nak ni taKk?? hahaha. akmal, kau ni cm nk beli kn tuk aku je :D hahaha. bole laaa.


fairy fairy, bole takk aku dpt bnde tuw? bole laa bole laa. :))

Monday, August 23, 2010 ♥
aku dah lame maafkan kau ♥ 10:58 PM



salam salam!
eh eh. hari ni kan, abes sgale trial!! hoho. td paper last sivik. hoh. asek pker nk tdo je. why haaa. time ta exm bole lg main2 gelak2. time exm da mule je tido..tido..tido..

pastu kan. td aku ta taw laa ape cherr sbenarnye. da slesai ke belum. hehh. ade surat, berpesan kat aku yg mengatakan::
suke ati kau lahh nk ckp ape kt blog. smue org yg buad kau marah kau nk burok2 kn kt blog.

heyyyyy~ suda brpe kali aku pesan? MY BLOG MY BLOG MY BLOG. andd i tak sebut name youu pun kan. or nama org lain. whats the problem hahh? org lain ta terase puuun. youu je lebih2 knpe derr. haha. if i kutok2, i burokk2 kan youu punnn, i ta prnah mention nama youu pun kann kt sini. ade ke?? tunjuk skit. ape yg i ckp smue btul whhaat! realiti kan kan kan. bkn nye i fitnahh youu okayy~ and, if youu ckp BI ckp btul2 laa. sumpah smue org ta pham ape yg youuu ckp laa sygg! youu putarr belit kan ayt laa. *gedik plakk* haish.and again buad dosa lg bulan puase ni~ hohhh.
yg ta leyh blahhh. heh. ade jugakk org memuja diaa.. haha. hairan aku~ pastu?? tergoda da ke?? hehhh. SI DIA kesayangan kau tuu nak campak mana???? campak lombong?? sanggup ke die?? haha! ksian.. ksian.. FYI. i`m forgive youu. da lame aku forgive kau. da lame ktorg smue forgive kau. tp kau, menguji kesabaran ktorg. spe yg tak tahan. mulot kau je ckp jnji nk brubah. hati kau tak tentu lg. kau kate kau mmg spesis begitu. sbb kau cm tuu laa ktorg bertindak!! tak tahan faham. kalau ktorg tak layan kau skjap kau da nk jelez2 cm ktorg ni balakk kau je kan? bru tak lyan skit da nk tacing2. amende nye ni weyy. kau da grown up laa. pasal bnde kcik kau nk amek ati. abes kau tacing, kau tengking2 org igt org ta amek ati ke.. igt org suke ke..kau ta pyah nk guna ego kau laa~ mengalah kan lelaki tawu tak. aku ta tawu laaa cm mane agk nye bile kau dgn si.. AFIQ NAUFAL tu. (aku mula hilang sabar) heyyy~ mara ke??dgn ex kau dulu pon kau nk komplen die tuu tak handsome. honestly laa aku nk tnye. are you the most pretiest among us?? dpt balak skit pnye baik. tp kau tak hargai lgsung. skrg trime laa dpt balakk suke menipu. haha. kau sndri yg ckp. BE HONEST. so aku da honest laa ni. tp kau plakkk yg sound aku balek. hehhh. i don`t know what youu really want! smue da ckup sabar dgn kau. prangai kau yg tak sudah tu. bile nk ending? kau mntakk maaf kt smue org. smue maaf kn kau. tp ta tawu laa bile attitude kau nk ade penghujung nye. ye mmg manusia ade buat silap. tp aku tgk kau punye ni bkn silap. bkn kesalahan. tp kau sengaja buat. atau lebih jelas kau nk perhatian. suda laa. dont be like a childish laa.. smue da penad dgn kau. kalau kau btul2 brubah. bukti kan. ktorg sntiase bg kau peluang. tp kau ta nmpak peluang tuu dan kau ta guna peluang tu. guna otak skit. aku bkn nk memburukan kau kt sni. tp kau tu melampau. spe saje laa yg tahan dgn kau. kalau aku jd mak bapak kau pon aku tak tahan. tp kalau kau tuu ank aku ape aku bole buat. ank amanah allah.
*
so.. kau nk terasa lg ke?? suke ati kau laa daun keledek. i never mention your name here. klau pasal balak kau tu. No komen :) aku msih ta bole lupe dan susa nk trime psal peristiwa 9/7/2010 tu. tp aku msih hormat kau sbgai kwn aku lg. then aku trpkse trime hakikat smue tu.

kalau kau ade p/s kt aku. aku pun ade laa beb: perbaiki BI kau. jgn laa buat aku gelak2 bile bace BI kau. makesure nk speaking skali pon berpandukan kamus. biar smue org faham.

wakakakakakaaa~
daaaa!


Saturday, August 21, 2010 ♥
karangan jenis sambungan cerita :D ♥ 8:35 AM


baca smpai habis yeaa.


oh mauu crite lg.
pasal yang post post aku yg lpas2 tu laa. ade org teghase ghupenye.. tingkayu daun keladi krane sudi membace blog aku :D hahaha. da agak dahhh. sory laa brok. hahaha. bru kau tawuu feeling aku cm mane!! haha. rase kann! think about it. kt siape patut aku lepas? ckp skit. tak patut aku ckp mcm ni kt blog? sbb smue org bce? kenape? malu ke aku crite attitude kau cm tu? malu ckp la (^_-) heyy youuu. listen here: this is my blog. my space. my side. my beloved second boyfriend. my screamo! so i can do whatever i want to laa! eyhhh kire bagos laa aku ta sebut name. nakk kee aku sebut name???? nak ke aku ckp terang terang kt sni???? no need lah kan? tacing+mengamuk+kecoh+ riuh+ gaduh++++ takk sudah nnt. lagi laa serabut. aku bkn nk carik gado ye kt sni. igt ni!! bkn nk carik gado. ni luahan aku. kt spe lg aku nk luah? bole prcaye ke mulut org? kang ade unsur tokok tmbah. lg aku menyirap. baek buad kt sni lg laa original hand. hahh! FYI, aku buat smue ni bkn sje2 nk saket kn hati kau. sje2 nk buat kau marah. tp pker laa. aku ade prasaan jugakk. honest ly aku ckp, prasaan kau cm tisu la. cm tisu basah tawu? da nk hancur tawu? haa cm tu la. tisu lebih ba ik. so prasaan aku cm batu la? simen la? logam la? aku manusia laa!
aku cukup masak dgn attitude kau. andd again i keep saying the same person. aku malas laa nk maki hamun kau. kau bkn org lain dlm hidup aku. tp jgn laa nk perasan+bangge diri+selfish! tak cukup ke org sekeliling yg hargai kau? yang asek kne jaga hati kau???!! hati org kau ta nk jage. merdu sgt laa suare kau? berckp dgn org dpan kau pon kau nk jerit. barang kau hilang kau salah kn org lain! kau punye pasal kau salah kn org lain! kau betul sgt la? sudah kah anda mendapat gmbaran siapakah dia? oh tingkayu~ :) ehh brok! aku promote kau okayy. aku bg kau famous+popular+meletup letup gitu. appreciate skit. ha. aku bkn nk kritik psal kecantikan kau dr atas smpai bwah. aku tawu aku pon same je mcm kau. tp.. aku ta pham laa. kau suka "cover" kan. everything la. bangge ye dpt future husband cm tu? haha. smpai skrg aku ta bole lupa! aku takkan lupe peristiwa hari jumaat 9/7/2010 tuu! backstabber!skali 2 kau rembat dlm 1 masa! haha. hebad. budak hot pon ta mcm tu. bila nk bertunang? ta sabar ni. aku simpati kot dgn kau. haha. da tawu die cm mane? nasib laa kau. mujurlaa aku tidak bersama "SI DIA" yg kau puja habis habisan tu. aman dunia. oh oh! aku da bace! hahahaha. buad lawak laa kau. lawak terbaik. tip top. aku buad post psal tu kau pon buat jugakkk. hadehh. nk backup diri er? spe kuat tcing skrg? kau pnah sabar ke? spe yg slalu sabar? ckp skit. spe saje yg slalu sabar dgn attitude kau? jgn smpai aku jd mcm eisha buat kt kau la!! nak ke! konon kau buat muke cm tu org bole cared pasal kau la? ta de sorg pon tergoda laa. kau pernah mengalah ke?? 1 more gmba kalau selagi tak puteh tak boleh. aku cadang kan lain kali kau keluar kau pkai laaa cat kapur tuw. berseri seri muke kau. ha. lpas ni kau tulis ape plakk kt status facebook kau? bile ade masalah bg msg kt smue org:: "apa salah aku?" mula lahh merendah diri. haha. cm mntak simpati je -_- heyy yg kau nk meraung2 ni knpe ha? aku rlex je? gelabah~ huwahhh. aku bru bce wall post fb kau. i like~ heyhhhh. gelak guling2 aku bce.





bzy sgt dgn boyfriend baru. haha. i didn`t ask youu to think about me all the time???? ahaaa. hehh. kalau kau melayu tulen ckp melayu sudaa laa. BI kt kelas pon tak lepas. eja pon jd ta betol. ni kalau pn norsila nmpak ni.. haha. habes kau. ish.. ish.. kau ckp cm mne pon ckp laaa.. kau nk bnuh diri ke? buat keje bodoh laa kau! bila da gado, nak berbaik. bile da baik. kau suh aku mule dulu. hahaha. aku berckp dgn kau 2 kali ganda lebih bagus aku berckp dgn kucing. kucing lg comel. kiut miut gitu. nak ke aku sebut name? ta pyh la kannn~ hehh. pasni jgn nk marah aku tak tentu pasal. remember this. my blog fham. hahaha. aku nk tiru lah jugakk ayat kau yg kau tiru aku tu.

mgkin bile thap ksbran aku daah abis aku akn luahkan pade korg sume .
wakakaka.
byee~



NO mOre briyani arab! ♥ 6:53 AM



salam olls~
today kann. aku tak pose ekcelli. cuti maa.. haha. td skola huhh. ramai gilaa yg dtg! seramai 17 org drpd 38 org. haha. ehhhh kire ramai laa jugak uh! drpd kelas ats2 ktorg, ade yg 2 org je yg dtg! kelas D 5 org. haaaaa..hebad takk dorg. ala. ktorg bkn nye buat ape pon hari ni. sblum rehat gosip je kje nye. hoho.(mentang2 tak pose) ta blajar pon! ckgu masuk. ckgu mohan tp ckgu bwak laptop kt kelas then pasang lagu. muahahahaha! after rehat blaja sejarah. then agme ustazah masok, tp gosiping lg. haish. then time BI buad keje yg teacher suh bg. huhhh.
balek tuw aku pker nk mkn. tp selongkar peti sejuk, ta de ape laaa. hadehhh. ade buah anggur! hoyeh. kire good good laa. mencekik bnde tuw je laa. then tegok air sejuk. kembung perut i. pastu. tido! haha. then mama kejot ayh ajk g buke kt luar. briyani arab. huaaaaa... dr hari tuu aku nk briyani. ha ni aku nk crite ni! smpai kt kedai tu, g reserved and order laa skali. pastu blahh g carefour jln2 jap smntare tggu nk berbuke. after tu. g kdai tu balek nk berbuke laa. tggu lame nk dkat buke bru dpt air. then tggu lg. sedang aku leka berburak! ade bnde mcm kaca jatuh blakang aku. pergh. then aku pndang blakang je btol air kace. aku nk amek ta sempat so jatoh ke bwah pecah. hoho smue pandang. fobia suda aku nk duduk tepi tu lg. last last. org nye kate, nasi nye habis. sioddd. aku tgh kebulor ni die kate habes!! aisehhhh. then ktorg blahhh g seroja tomyam. hahh! situ lg best laa derr. mknan nye lg byk!! kekenyangan aku.
pastuww. g klang parade. jlan2. ajak ayh g jusco ta nk katenye sesak malam mggu. hem iye laaaaa. pastu ronda2 jmpe kasut wedges ala2 ankle boots. hahah! aisehh. nak laa weyhhh. pastu jln2 dlm parkson. ade sale laa derrr!! 50%, 70%, sulaweyhh! hadey. ayh kate nt g jusco lg byk. huyeah. bagus2. cant` wait!

eh excited tau nk mkn briyani arab. last last. paprik jee!!


Tuesday, August 17, 2010 ♥
trial+kesabaran mon ♥ 11:21 PM


salam~
hye hye smue. amcm puase. oke kahhh?? er ekcelli aku ta de mood kot. ahaa. tp aku cube sedaye upaye. aku dalam dilema trial lg nihh! wohoo~ bole lg online. bebudak yg lain sminggu sblum nk exm pon da off. aha. bagus bagus. aku tabik lah korg! :D em. pasal smlm kan. mcm bese laa. klua lg. ezzah ajak aku g bazar. eh eh. duit aku tggal skit lar. ishh. ta pe. cuci mate sudeyh. sblum tuu ezzah dtg uma aku nk buad borang psal rombongan g kalumpang. uww~ ahaa. then pi uma die konon nye nk study agme. hahaha. nawaitu je la? pastu mase utk amek adek2 ezzah balek! haa. aku borink. so then aku pi amek laa adek die yg hafiz tu kt sk bukit kapar. time tu gerimis. no hal laa. smpai kt jln iskandar je perghhh. lebat gilaaa. lecun baju aku! jaket aku pon basahh! wahaaaa~ main hujan dgn hafiz! dgn bawak moto nye lg takut je jatoh. waa~ haha. smpai rumah ezzah je, hehh. gelak2 pulakk die. kejam kau! then aku pnjam iron ezzah. ha buad ape? ape lg. kering kn jaket aku laaa!! haiyo.
*naseb mama ta prasan baju basah*

oh then hari ini??? er agme td bole laaaa tahan. grrr. tawakal je laa aku td. akhlak senang kot. aku geram+nyesal ta bce!! haha. bkn laa ta bce lgsung. tp sirah td msuk abu hurairah and psal kota mekah. pergh. aku ade pandang "tajuk" kota mekah. tp ta bce! ahhh #*&$(! haish. pastu psal abu hurairah. aisehh.. lgsung ta bce doh. haha. pnyelesaiannye? yeh. aku da lgsung ta de idea nk taram pkai ape, tggal kn aje. haha. stupid kan. sudah sudah. after this. aku insaf!! da terlambat ke ha?
time buad agme pon aku ta fokus sbnarnye. sbb bad mood lar. alaa mlas kot nk ckp. sbb bnde ni byk kali aku ckp. penad tawu. time2 exm pon ade jgak msalah ni. bosan laa aku. mcm bajet pandai pon ade gak aku tgk! ta nk buad smue krja smate mate nk A, nk lulus, nk pndai. cm aku ta nk A? adu. pker laa skit. smue buad muke bongkak dgn aku hari ni. duno why.. lntak laa kau. asalkan kau bhgie suda laaa! aku kt sni pedulik ape kau en. kau lalu dpan mate aku pon cm ta nmpak je. smua nye same je la!! fed up tau tak. tahap kesabaran aku belum meximum lg ni. nasib korg smue baik. kesabaran seseorg ade tahap nye. sabar ye mon.
pape pon wish me luck. doakan aku buat yg terbaik ye. ta nk maaf kan kesalahan aku pon ta pe. aku maaf kn korg smue. doa dan doa. aku tetap ta off henset. sbb mne tawu ade emergency call. tp aku jimat2 ta mahu topap. waa~ bulan puase ayah ta bg duit maa..
SABAR dan SABAR!!

conclusion:: mon! kau perlu tawakal+sabar dgn karenah dorg+ senyum+berdoa sebanyak kau boleh! cayok mon!


Saturday, August 14, 2010 ♥
oh TRIAL!! ♥ 7:46 AM

salamm~
halu candidates pmr and spm smue. exm smakin dkat. da prepare ke. aku pon ntah prepare ke tidak. waaa~ haha. prepare laa gakk. aku up up skit dprd yg biase. lebih study drpd yg biase. wakakakaka. oh nk crite laa kan. prubahan kengkawan aku kt fb ni. ta tawu laa dorg ni sries ke tak. sbb terkejut gak aku. mostly hntar wall post kt aku mntak maaf sbb nk exm. hah??
nak tgk?
eh ta pyah la. kang ade yg tacing. last last time exm smue bermasam muke :( heee~ em. ape yg mostly dorg ckp en, demi exm nk mntak kalau buad silap; maaf kn kesalahan aku.
hahhh. kalau takk sbb exm, ta de nye nk mntak maap kan kan kan. ahaa. sory ler kalau ade diantare anda yg terase. ahaa. this is my blog. so i can do whatever i want to. tp realiti kan. if kau kt tmpat aku so kau akn fham ape yg aku mrepek ni. bile aku sries kau kate aku emo, nk sentap ta bertmpat. tp bile kau sentap? kau nk ckp ape plakk? huh. penad aku tekan kan pasal bnde ni. aku sndri ta phm. hem ye laaa.aku trime hakikat. kau hate aku pon hate laaa. ni luahan aku je. da ta tawu aku nk luah kn kt sape. ye laa aku tawu dorg mntak maap sbb nk amek berkat.ceyh.. berkat time exam je laaa. haha. sudaa laaa. aku maaf kn korg smue. yg mntak maap ke, yg ta mntak maap ke, aku maapkn jugak. smue mntak maap secare terbuka. mntak maap kt smue org(cm crik publisiti+ mntak simpati je). ye aku tawu nk hapuskan dose masing2 supaye dpt jwb exm dgn tenang. ya i noe. tp bg aku mntak maap dr hati tuu lebih baik. bia la cume allah je yg tawu niat kite.biar laa aku mntak maap iklas dr hati. aku ta mntak maaf pon ape kau tawu? ha. just shut up sudeyh. aku pon twu niat kau baik. tp cm hipokrit la pulakk.. bg wall post kt smue org. ups. yang aku hairan nye, bile giliran aku nk mntak maap dorg kate.. dorg kate.. dorg kate ape yeh. hem. sometimes they will say. elehh mon.. btol ke. da insaf ke. ah byk laa kau!! aku buad muke sries kau main2. kang aku sound kau kate aku emo.ahahaaaa. baik aku diam. just zip my mouth. just say no words.
aku tawu kite smue berperang jihad dgn pmr tu. tp aku pelik+++ nye bile time aku nk buad smue tu korg cm ta bole trime then ta sries. pastu nk gelak2 bile aku buad cmtu. ape yg lawak nye? kite gelak jugak. bile tibe mase nye kite sries laaaa. ckgu pon da marah byk kali. aku penad la asek kne marah je. be sries. aku da try nk satu kn korg ni dgn cara baik. tp ade yg aku tgk cm ngelak jee. ntah laa youuu. i da ta tawu nk buad ape lg you.
*
*
*

Thursday, August 12, 2010 ♥
buat perbandingan atau tidakk? ♥ 7:53 AM

salam~
slamat berpuase smue. eh eh. 2 3 hari ni mon happy! ade org buad aku happy! haha. sjak sjak puase ni kan.aku asek asek kua dgn ezzah. sdangkan mggu dpan nk trial nihh. cm ta de pape je. smue kate cm tu. ahahaha. yg dibace bukan buku. massege. haha. yg dipandang bukan ckgu. papan itam je. hehe! makin dkat exm makin malas oh.
eh. ntah why tetibe aku rase nk buad perbandingan antara org org. haha.um! means antara yg menghargai dan yg tidakkk menghargai. haha. faham takk??? faham ke tidakkk???????! haish. ta fhm cuba laa fhm kan. aku tak paksa. hem. aku malas laa nk ckp terang2. cume.. aku bg pembayang je la. ayt bunga bunga skit. oke la. ape ye feeling nye bila berkawan rapat dgn lelaki? aku ni bkn laa ta prnah berkwn dgn lelaki. since aku form1 lg da diasing kan skola prempuan. bukan laa mksud aku nk mggatal. tp ade laa jgak aku tgk friends kt facebook aku ni. bestfriend die smue campur. aku tgk pon cm menyirap pon ade. haha. aku pon nk jugak. bole takk kau dan kau jd cm dorg??? kontek dgn mber lame ke en. haha. tp mostly mber lame da terrrpisah. ha. nk kontek pon smue ade yg oke. ade yg terlebih oke. ade yg tangkap feeling plak. ish. susah dorg ni. hem.
tapi... aku bkn laa ta appreciate yg ade dpan mate aku skrg ni. aku appreciate sgt2!! cume aku ta tawu laa ape prasaan dorg kan. tgk dr muke cm tak hargai je. ape2 yg kluar dr mulut dorg aku trime. aku diam aku sabar. sebab ape? sbb aku tawu kesan nye bile aku bukak mulut. nt kang aku yg kne jugak. so drpd berlaku ape2, drpd berlaku perang sgale perang, baekk aku diam. ta pe lah. dorg nk lempar ape2 pon kt aku lempar je lah. aku tadah. hhhuh.. bile laa aku bole dpt cm mane yg aku nk. jap2 kau hargai aku takk? hargai takk ape yg aku buad slame ni? haha. btol ke. oh terharu nye. sorry laa. aku mmg cm ni kan kan. senantiase diasing kan drpd kau dan kau dan kau kan kan? ye lah. da tawu pon aku ta suke di ganggu bile tgh tido. ganggu lg. so bile aku ngamuk. trime je la. ta pyh laa nk bebel2. kate aku ni emo la, dtg bulan la. ape2 pon aku sayang kau juga mmg laa realiti nye aku ni ganas. kasar. tk cm prempuan. tp aku bukan pengkek oke. aku still perempuan tulen. cume attitude aku je. songsang sikit. hehe. suke kacau org ta tntu pasal. aku buad smue tu pon bersebab. sbb aku beringat jugakk kau tu sape!! tp kau je cm ta prnah tawu dan ta prnah knal aku ni sape!! hati perasaan kau aku kne jage.hati perasaan kau cm tisu. hati perasaan kau tacing tak sudah. habes hati perasaan aku? cam mane plak? kau nk jage ke? ta pe. aku sayang kau juga. sumpah aku jelez dgn bebudak yg sukee bergaul dgn smue org. niether boys or girls. da sedia maklum skola aku prempuan. kang bile berkwn dgn boys ade pulakkk mulut celaka ckp menggatal pulakk. kan kan. niat aku ape kau tawu!
aku tabik bebudak 3B. smue cm adik bradik. Nanar family. haha."AWAK"cm malu2 kucing tp bila awak bukak mulut sungguh saye tidak tahan. haha. aku paling suka situasi ni. kite blaja pastu main gila. ntah ape laa yg diblaja nye.eh. dr awal tahun muke kau je yg muncul kan. tade muke org lain ke. haha. muke yg same je yg dtg. termasuk lah aku. eekekeke.
eh hope forever lah bro n sys!
maggiesygkaukaudankau!

Tuesday, August 10, 2010 ♥
puasa ohh puasa!! ♥ 6:48 AM



salam~
slamat berpuase smue!! aku baru jee balek dr solat terawih. huhu. agak nye cm mane laa bebudak
3F time time puase nt. sleeping during teachers talking? make noise? seperti hari hari biasa kacau orang ta tntu pasal? hahah. whatever laa asalkan bhagie. ohh lg satu. dorg ni bole hidop ke tnpa gosip? dannn makanan. haha. kalau dpt nasib 1 geng cuti (kami prempuan ye) haha. gempak ahh.
so as usual, peraturan bulan puasa. kalau nk buad amal laa kan?

first.
shut up!! shut up for no gosiping! stop laa buad dose kejap. sebulan je bhai. tak lame pon.


no food no drink no soya no ice blended. haha. alaa lpas berbuka bole mencekik!!
lastly. utk habang habang dan bapak bapak kt luar yg jadikan rokok sbgai teman mereka. stop laaaa. baik sgt ke rokok ni???? buang duit je. pcaye laa ckp aku. bkn nye dpt sihat. dpt penyakit ade laaa!!
hehe. so slamat berpuase ye smue!

Saturday, August 7, 2010 ♥
hari kokurikulum! ♥ 5:42 AM



salam and olaaa~
oh lame aku ta sebut olaa tuh. rindu seyh. mlm semalam tusyen oke kot. as usual jeaaa. aku pkai baju kurung favorite kuw. hari jumaat la der! kne laa hormat skit. pastu kan. sorg sorg masuk. ahaa! cm da janji je. smue plakk pkai baju kurung! and mostly pkai merah. si anis dtg2 je merengek. pehal nye kau! kate nye ta ekot tema. tema??? what tema? smue org pkai baju merah. die pkai baju oren.. ahaha. ksian anis. kate nye nak balek tuka baju. hahh. tuka lah kau. ish. kate nye anis kne gosip dgn si akmal azri? wakakakaka. mamat tuw jugakkk anis nehh. ta de org laen kaa. si akmal plakkk lately asek nk bergaye je. haha. ape2 je la anis. asalkan kau bhagia. pastuh ade pulaaak salah faham skit. haily.. haily.. aku rpat dgn azril nk angin.. alaa mber je laa! si nawii pulakk cm sengal ubi. bole ckp kuat2. ish. betrambah tmbah segan aku. ^,^ ahaa.

ohh today hari sabetu. ade hari kokurikulum. haa. ape lg. release tension laa der! aku geng masok masakan rimba. ohhh of coz best laa. ateyn!! kau bawak ape ateyn! kau nk pi mane ateyn????! bkn piknik laa ateyn! masakan rimba la ateyn! arang smue kau bawak knpe teyn! ape2 je laa asalkan kite bhagie. haha. paling aku ta suke time nk nyale kan api. wohhhh. berdrama aku dgn tiqa nk nyale kn api tuhh. smpai nangis nangis sbb api tak nyala. haha. kerja aku senang je. jage api. haha. tp ade rsiko lah jugakk. mate kuww pedihhh! tuu laa dikatekan drama bersama asap! bermain bersama arang dan daun kering dan kayu. haha. main arang lg best. bole buad blusher kt muka. haha. yana da ade misai kt muke die. haha.

youu see. just aku and tiqa jee yg jage api. sedihhh.. sebakk hati nk nyale kan api tuuu
ahaaa. hasil nye. ckgu kate ayam ktorg sedap sedap. ikan pon sedap!! roti gulung aku ta tawu ape crite. hahaha.
masing masing smue kne gune thier own creativiti. buad laa cm mane pon asalkan bnde tuu tak songsang dgn "RIMBA" haha. ateyn gune arang. dalam hutan ade arang? yana suh ktorang amek gmba. ateyn kate mntak orang asli pinjam kamera.

aha. ksian group paan. separuh mati hidup kan api. dah hidup mati balek. haha. cm mayat hidup. last last. dorg giveup. tarik diri. tp best wokkk. ayam ktorg shedap.

roti gulung tuu aku ta tawu laa ape jd. hangus ke masak. sbb time masak roti tuw yana gelabah hangus. haha. bdk jakon masuk hutan cm tu laa.
pndang telor cm pndang burger kan nazira kan!
ohhhh. last ly. after everything selesai. aku and geng pi laa kantin. nk rehat. so aku tido la. pas tu dorg kejot aku suh pi tapak perimpunan. dgn mamai nye tu aku berrjalan. haha then kecoh2 kt blakang. skali "JOHAN pula FARAH LYANA BT MOHAMAD JAMIL"
HA???????
ehhh mengigau kahhh? aku tgh mamai ni!! aku pndang sekeliling tade sape yg bagon. so aku pon dgn bangge nye pi lah naek pntas. tp aku menang ape ye? ohh!!! lukisan pusat sumber tuu. yg kata hati aku tersalah tema tu. haha. siap dpt sijil lg okehh.

* * * * * * *
amigos berambos!


6/8/2010 ♥ 12:29 AM




salam~
this day so tired+ happy. wakaka. hari ni aku jd bdk jahat. bawak camera tnpa pgetahuan mamaayah kuu. haha!! naseb ta kantoi. ekcelli ptg tu ktorg geng geng nkg kfc kapar. saje saje sblum puase ni en. buad makan2 laa. ptg tu lpas bunyik loceng jee aku trus g toilet nk tacap tacap. tuu kate dorg la. kate aku lain pulakk. kalau ade bangku pnjang kt situ aku nk tido tawuk. dlm toilet pon bole lg photoshoot. alaa toilet bersih. dijaga. haha!

pastu pastu trus kan perjalanan. jumpa alon a.k.a alin kt pagar skola. die pon g kfc gakk. tp dgn wanie. hoho. rmai jgak laa yg g. smue nye bebudak kelas aku ler. geng sakit jiwa tuw. jalan kaki smbil photoshoot!

kebosanan. nk g order. tp rmai gilaaaa org. so lepak lepak duluuu.

jwndfkwnf

ceklil@ wawa@ iklil najwa.
time aku tgh leka. ni laa kerja nye. jahanam kamera aku.

paling memalukan. masuk watson bknnye beli ape. bergmbar je lebih.
hari ni aku happy! sbb dpt kua mkn2 dgn geng sakit jiwa kuu. lame takk kua mkn2 kan kan. ahaa. then happy sbb da berrrbaekk dgn tiqa. hope afterr pmr nt buad lg cm ni yeh yeh.





Owner ♥
♥MonmOn

farah Lyana binti mohd Jamil
Farah|monmon|maggiee.

SMK (P) KAPAR student. 16 on sixth july
SPM candidate 2012
yeah! lets study smart starting from now!
addicted to arts plus photography
dance dance ♥
♥ lalalala




jejak anda ♥
♥talk talk here



ShoutMix chat widget



Adores ♥
♥ Loves

super duper parents!
love youu the most
Single Itu Syiok!
Sunggohh tak tipu!
Yearns ♥
♥ what i wish for

- Lose weight!
- pijak MR A.T. smpai lunyai
- DSLR
- fashion update|saye kunO!
- lappy yang nazak
- I Love My Boyf ♥
- Pangkat KRS
- set arts tools
- PENDEK|RENDAH|SHORTY| COMEL
- super friends
- disneyland
- perdagangan & ert
- budak senget
- More and more money

terbang ♥
♥ lepak sini

nuraina yusob
yana
khadyjah fhatyah
irine nadia
zatitarhizi photography
ikka
Archives ♥
♥ cerita semalam

` February 2010 ` March 2010 ` April 2010 ` May 2010 ` June 2010 ` July 2010 ` August 2010 ` September 2010 ` October 2010 ` November 2010 ` December 2010 ` January 2011 ` February 2011 ` March 2011 ` April 2011 ` May 2011 ` June 2011
♥ search sini

monmon ade pesbukk: faramon