<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9044502895162135586\x26blogName\x3dThe+FaramOn\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://monmonmaggiee.blogspot.com/\x26vt\x3d-1956423972304448466', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Faramon! ♥

Saturday, February 19, 2011 ♥
balas dendam time! ♥ 11:17 PM


warning: ini karangan spm bahagian B. so for those yg malas membaca, better kau bukak bnde lain!

haha! why why hO? okay let me tell you. this week! so so so busy! everyday balekk petang! wahh! tak kawad, koperasi. tak koperasi kawad. muah muah la. mmg tak de makne nye aku nk lunch kt rumah! huhh. hari ini! hari ahad pon ade kawad. nvm. berkorban demi skolahh. sumpa minggu ni sgt sgt penadd! rse mcm nk tidoo 24 jam tak bangun2. ha! bole kan bole kan. muka pon dahh jahanamm! belang tak pe. memahami ah. smue org belang punye. ni tak segala panau muncul tiba2. ahh sudahh. muke aku tompok2 sudaa~ mencikk mencikk! tak guna kau panau shoo shoo!
ahaa pasal "tahun ini dlm sejarah". this is about my favorite famly! KRS FAMLY! hah! tahun ni bole ckp paling disiplin dan paling dgr ckp. kami lah tu. muahahaha. (elit juga perasan)baris mmg tak prnah penuh, atleast sorg je pon yg tak dtg. oke lah kan?*nk tunggu penuh time daerah nt lah* tp simpanan always there~~ setia mengganti kan tmpt org walau pun utk kawad asas jeaa. simpanan tahun paaaling rajin! everyday dorg dtg! haa then dorg bebudak tahun ni cpt blaja! tk pham tuu tak pe. bile da ajar byk2 kali dorg okay. lagi2 kawad dainamik+formasi. ahaa! mmg laju je la! bayangkan 1 hari tuu bole buad 2 formasi dgn mantappnye! yeah yeah. iloveyouu lahh! mule laa aku berangan nak pegi negeri plus kebangsaan ni! haha! tangan ni dah gatal nk pegang piala idaman ramai ituuu! aku yakin mesti boleh punye! yang pastinyaa this year will be ours!
beza nya tahun ni dgn tahun lpas. tahun lepas degil skit. *especially 4 budak nakal*. suka main gila dan gila camera. haha. kenakalan dan kedegilan ktorg thaun lpas mmg tiada batasan. smpai kan KP cabut lari sbb ktorg kne kan die time april fool tuh. full of drama! nk tahu lanjutan bace laa post aku yg tahon lpas punye. sure gelak lompat2 punye la. tp tahun lpas baru laa btul2 FAMLY. berkepit ke mana2 shj. muahahaha. "sharing is caring". mkn minum together and share everything!. wahaa! imissyouu!
miss my kakak kakak gila meronggeng! haha. yeah! senior terbaekk.

tahun lpas ade gmba group. eceyh. komuniti laa knon. KRS fotograf famly laa knon. haha. asal time rehat je rembat kamera. tahun ni tak de ape2 yg bole jd bahan lagi. ktorg just focus pd kawad kawad kawad. lagi lagi kawad asas! yeh yeh.
ha! lupa. MR tepung byk tolong "merapat rapat"kan ktorg smue. tahun ni aku ta tahuu laa nk buad ape pulakk!

haha! ini idea wawa! aku okay je! tahun dpan kita konker wawa! haha.

Labels:


Sunday, February 13, 2011 ♥
suatu hari pd hari ahad ♥ 3:17 AM



ngee! hari ni hari ni!
mama nk sgt pergi tgk pameran pengantin kt SACC convention centre. heee. so go on lah. ajak atok skali. atok kempunan nk mkn mee bandung so carik2 yg paling dkat kt seksyen 7 kedai catering ruma aku dlu. hee. aku order mee goreng mamak. pergh pedas berdenting! rase nk hentak2 je meja time tu. tp tak bole lawan mee goreng mamak maideen. haha.
ekcelli aku ajak ezzah. mama suh ajak ezzah. haha. ade geng lah aku cm ni. *wink wink*. pagi tuu pegi uma aiman aka wong. ruma dia kne rompak. famly dia habes kne ikat. nasib tak de ape2. tp time tuu dia kt asrama. huish. ha! balek tuu amek ezzah, then lepak2 online2 jap. selak2 news ade laa 1 article ni, pasal REKA TEE. haha. canteqq plak. ade website nye. cepat2 lari pegi blik nk bukak. muahaha. berbunga2 mata aku. lawa siakk. aku suka GO GREEN. hee. abstrak sgt2 lawa. mule laaa pker2 nk buad t-shirt kelas. muahaha. nk try design sndri using my pc. tp kne install bagai bagai tuu. brrr -__-. menciieee wakk.
so then lyan lahh gmba2 yg aku main snap2 je time pameran yg mama excited gila gila tuh.




the endddd~
bye cincalok cincalokk smuaa~


Friday, February 11, 2011 ♥
shisha+smoke "hot" lah konon? ♥ 4:53 AM

hey olls.
ehh! blog ubah lagikk. haha. sengal kan. tak de koje cm ni la. haha. ubah sikit2 jadi lah kan! sedang mempelajari utk mengubah suai bnde ni. hee!
yoiy. di sini saye nk tegas kan!!
byk bdk2 skrg aku tgk ber-shisha-ing. best ke shisha ni? huhh. ade laa article aku bce kt news mengatakan; shisha menyebabkan wanita cenderung smoking. correct! smokers smokers ni mostly bermula dr shisha. ye laa org kate apa? shisha 'hot' laa konon. ade perisa perisa bagai tuu. aku tahuu laa aku n kunO sikit. tp aku stuju sgt. tgk laa keadaan skrg ni. prempuan pon da smoke apetah laki. lagi laa aku rse sekotak tuu tak sampai seminggu da habis. sane sini aku pergi smue nye smoke. dorg kate bole ilang stress? halo. tak de cara lain ke? stress tuu bila2 mse bole dtg. tak perlu di-post kad jemputan pon stress tu. untong laa korg yg smoke ni tak cepat tua kan. bagus laa. tak sempat kahwen. ksian korg. yg boys ni, korg da cukop handsome, kacak, tampan gituu. dah matching sgt laa bile pkai kemeja, baju melayu and etc. tapi sayang.korg smoke. lpas tuu, ade yg tgh date pon smoke lagi. org yg hidu asap tuu mati lebih cepat drpd "the smokers" tahu? nak ke girlfiee kesayangan korg tuu mati cepat? tak nak kann. haish. tak insap insap lagik. ha ni ade sorg bdk fb yg comel comel ni aku bce kt status die. aku sokong sgt laa!

click untuk lebih penjelasan ye murid2.
haa lagi satu! psal gurl gurl yg smoke ni pulak. haha. subjek yang sama. 'HOT' katekan, aduiyy. perlu ke smoke semata2 nk hot? uhh pleeaaseee lah. muka lawa putih gebu topten next top model katekan. tapi smoke tak bole jugak. smoke bole kurus? mujarab ke? nk kurus sgt, kau kawal laa pemakanan kau tuu! diet faham? diet bukan berpuasa la! pemakanan seimbang okay. seimbang. ni tak, diet ntah ke mana, smoke je lebih. lame2 dah ketagih. hah amek kau susah nk brenti. guna lah niQUITin . haha.
aku menyeru wahai rakyat mlysia di luar sanaa!huh. kalau aku ade boyfiee yg smoke, aku pakse die brenti. degil jugak? kalau nk date dgn aku, harus aku tetapkan syarat aku tk nk ade bauu smoke kt badan die. klau tak, harus dibawa satu btol perfume spray kt bdan die dari atas smpai bawah. haha. telan bauu perfume je laa aku nnt.

byeee olls~

Saturday, February 5, 2011 ♥
thankiess :) ♥ 2:49 AM


hoiy oiy. salam2~
hoiyy!! skola da nk bukak! yoo menyampahh kOt. MOOD still cuti lagi nii. kang lgsung tak de feel kt skola bru tahu. smue kje aku campak. hishhh. tak bole jadi. chill mon chill. hmwk pon ntah siap ke belom. ape yg aku catat dah siap, cume tak complete. ngeee~ tk byk pon. haish. yg asrama plak, haa mula laa rungut2 tak nk balek asrama. hamekk kau. dlu sblum blahh tak nk pker msak2. main blahh je. haha. merana idup kau kt sne.
entry ni. ntah knpe aku baaaekkk hati sgt nk ucap tengkayuu AKA terima kasih kt someone including you! haha.

ha!first first. nk ucap trime kasehh kt kamu kamu kamu. sntiase kt kiri kanan depan belakang atas bawah aku. heeee~ your the one! haha. *ala aku ni merepek meraban je hish. trang tang tang je laa aku ckp, the only prendss! haha. thankiess sanggup tahan dgn attitude aku cm sampah+PENGG+ agk kelakian ni. haha. bodo je ayat.
i wud like to say thankiess kt "person" yg suke memaki aku. haha. klau korg korg raajin bace blog aku, tahu laa spe yg suke memaki aku sesuka tapak kaki die. cm aku ni anjing je kan! hah. ayat2 gratis yg kau limpah kn kt aku tuu sgt memberansangkan. thankiess :)
also thankiess kt ckgu sbb bagi keje melambak2 melambung lambung bergunung ganang. thankies. kami amat dihargai. hee~
yess! your the only one! thankiess sbb buad aku nanges buad kali kedua pasal kau. hah. thankiess berrymuch. aku tak prnah nanges psal manusia jenis kau ni. i think i did nothing wrong! mybe it must be mistaken. but tell me please.tp ntah laa. cm ne aku nk describe kau ni yeh. herm. nk kate baik, baik lah jugak. kau mmg jenis baik. tp dr mne ntah kau bole TERJEBAK dlm maksalahh cm tu. huhh. rse nk jumpa sista kau skrg jugak! thankies make me in loved with you, cared about you. iloveyou lah! haha. *mimpi lah kau mon!
*



*



*



*



*



*


haha. aku menembakk diri sndri. yeay. cheers for me. ngee~ ekcelli aku pon ta pham knpe aku buad entry ni. er. er. just nk appreciate org da buad aku mcm2. hehe. and also! for my readersss. thankiess sanggup bace bnde nagrut ni. heee. yg tak de motif kukuh ni. :)tengkayu tengkayu tengkayu~

Wednesday, February 2, 2011 ♥
budak hiPPo ♥ 10:42 PM


salam salam. eh!
igt takk psal entry sblum psal phone dgn memorykad ilang? hehe. memory kad da jumpe, rupenye tercepit kt tv. ayh psang. adoi! kantoi suda dlm tuu ade gmba krs. kan aku da kate. firasat aku betol! die takkan lari punye lahh.haha. pasal phone plakk. semlam klua dgn ezzah. balek pkul 7. *ank dara yg teruk. smpai2 ayh melepak kt dpan. pastu kate ade sorg hamba allah ni tepon ayah. pompuan. die kate die jumpa henset aku. haha. die suh amek kt tmpt kje die. tnye tmpat kje die kt mne?? kt pusat pakaian kt klang. MAK OIHH! apehal phone aku smpai ke sana phone aku tinggal kt skola je kOt. mybe die bdk kapar then kje kt klang. hah!alhamdulillah.alaa.phone cikai cm tuu aku dah jamin awal2 takkan ade org yg amek punye. cuba phone aku tuu blackberry. mauu nye die nk pulang kan balekk? haha. mimpi je la.

ha! psal title tuu kan. bkn aku nk ckp psal budak montel gemok cm hippo. tp ni bdk hippo konkrit. pham? lebih jelass hypokrit la! adoi. psal bdk TUUTT ni kan, aduu aku tahu laa kau membesar kt bandar. bkn laa aku nk kutok bdk2 bandar. ade jugak bdk bndar yg tak
se-BELAGAK
bdk ni. hina sgt ke kampung ni?? smpai kn die kate "yg penting aku bkn asal dr kampung" ish ish. igt skit asal nenek moyang kau tu dr mana? kmpung jugak kan. time raya kau balek mana? kampung jugak kann.. dr mana asal bandar?? kampung jugak kann. so ta pyah nk .
SHOW-OFF
kau kate skola lame hypokrit sbb "terpakse" pkai tdung. HALLO? tu dah termasuk peraturan skolah. ala. kau bangge sgt duk skola baru ni kan, klau skola baru kau tuu wajib pkai tdung ade kau nk ckp hypokrit? tak de kann. tak dpt dinafikan kau mmg lawa. tp org lain ade yg lagii lawa dr kau tak jakon pon? org lain pon ade rmbut, aku pon ade rmbot, tp tak batak pon? haha. tu lantak kau laa dosa kau yg tanggung kan. tp agak2 laa. sumpa aku mmg terase. rumah aku taman perumahan tp dlm kwasan kampung. bkn huluuuu sgt pon! ade je klang sentral kt tmpt aku ni?org lain pon akn terase jugak. bangga sgt laa dpt duk bandar? hok alohh. menyampah makk! bkn jaoh sgt pon dr tmpat lame kau.

aku pon ade rmbot. haaaa.. tak kesah pon??
so so so. aku da byk sgt mengutok`s kau kan. soryy daun ketumbaaa~

keep on your fake smile

Tuesday, February 1, 2011 ♥
careless! careless! careless! ♥ 6:37 AM

dush! dush! wahh! now i hate myself! hate so much!
benci kau mon! benci kau mon! sengal laa! hari isnin phone tertinggal kt bustop . hari ni? memorykad plakk ilang! mati aku nk mencaghikk nye! aduu. sumpa aku lupa seyh mne aku letak. pelupa gile laaa. jap jap. meyh aku rewind sejak semalam.
semalam: snap2; masuk dlm laptop;edit2 fullstop.
malam itu: aku tido pkul 1 pagi; trus tutop lptop; tak klua kn memorykadd.
pagi2: bangun kemas2 beg kelam kabut; capai sgale bnde termasuk camera pastu main sumbat2 dgn kasut spare. *tpi aku igt kmera dah msuk dlm beg* mybe aku tarek memorykad dr laptop. ha? ntah ntah!
lupe siod! ade byk kemungkinan.
first: if aku tarek memorykad tuu, mungkin tercicir kt mane2. (OMG) mybe kt dlm kreta? mybe kt dlm rumah je? mybe tersangkut kt mne2, pastu tercicir kt dpan skola? aduu. kusud kusud.
second: if aku tak tarek memorykad tu. kt mne aku letakk? sedang kn mlm tuu aku trus tutop je laptop. tak mungkin die larikn diri kOt???
waahhh!! kalau laa ade machine X-ray barang tersembunyi. erghh! rse gelabah pon ade skrg ni. takot ayah mntak sbb nk tunjok kt atok. wahhh! tak nk tak nk. ya allah tolong laa aku! mne bnde tuu da pergi! rse cm tak bernyawa laaa! lepas satu satu bnde ilang. careless nye aku ni!!


yoii! please laa whai memorykad! muncul laa! aku pasti dan pasti kau ade kt dlm rumah je! firasat aku bg semangat kau tak bole lari rumah! tlong la!



Owner ♥
♥MonmOn

farah Lyana binti mohd Jamil
Farah|monmon|maggiee.

SMK (P) KAPAR student. 16 on sixth july
SPM candidate 2012
yeah! lets study smart starting from now!
addicted to arts plus photography
dance dance ♥
♥ lalalala




jejak anda ♥
♥talk talk here



ShoutMix chat widget



Adores ♥
♥ Loves

super duper parents!
love youu the most
Single Itu Syiok!
Sunggohh tak tipu!
Yearns ♥
♥ what i wish for

- Lose weight!
- pijak MR A.T. smpai lunyai
- DSLR
- fashion update|saye kunO!
- lappy yang nazak
- I Love My Boyf ♥
- Pangkat KRS
- set arts tools
- PENDEK|RENDAH|SHORTY| COMEL
- super friends
- disneyland
- perdagangan & ert
- budak senget
- More and more money

terbang ♥
♥ lepak sini

nuraina yusob
yana
khadyjah fhatyah
irine nadia
zatitarhizi photography
ikka
Archives ♥
♥ cerita semalam

` February 2010 ` March 2010 ` April 2010 ` May 2010 ` June 2010 ` July 2010 ` August 2010 ` September 2010 ` October 2010 ` November 2010 ` December 2010 ` January 2011 ` February 2011 ` March 2011 ` April 2011 ` May 2011 ` June 2011
♥ search sini

monmon ade pesbukk: faramon